Woll braadpan

Na onze uitgebreide test zijn we het er op de redactie van Cuizine.be allemaal over eens: de Diamond Lite braadpannen van Woll zijn een sterk staaltje van Duits vernuft. Ze zijn in 3 minuten voorverwarmd en klaar voor gebruik. Daarenboven hebben ze een krasbestendige antikleef laag. En het afneembare handvat maakt opbergen een koud kunstje!

Superieure kwaliteit

Woll vervaardigt een ruim assortiment kookpotten en braadpannen met Duitse precisie. Ze worden met de hand gegoten en hoogwaardig afgewerkt. Wij testten de braadpan van 20 cm uit de Diamond Lite collectie. Deze is in vier verschillende formaten verkrijgbaar. Door de verwerking van diamant in de bodem is de pan uiterst sterk en bestand tegen alle soorten kookgerei. Siliconen spatels, houten lepels en zelfs metalen tangen: ze lieten geen enkel krasje na op onze pan.

Multifunctioneel design

Het kunststof handvat is afneembaar door middel van een kliksysteem. Dit gaat heel eenvoudig door de rode knop naar achter te schuiven. Op die manier past de pan zonder problemen in onze (overvolle) keukenkasten. Daarenboven konden we ons zomers visje in de oven laten grillen op de hoogste stand: de pan kan temperaturen tot 300 °C aan. Het handvat kunnen we na het bakken eenvoudig weer op de pan vastklikken: geen gedoe met pannenlappen of in der haast bijeengeraapte handdoeken.

De pan heeft een 5 cm hoge rand, waardoor je minder spatten hebt op je fornuis, en je er tegelijkertijd makkelijk sauzen uit kan schenken zonder morsen. Verder is de pan uitermate makkelijk hanteerbaar door het ergonomische handvat en lichtgewicht design.

Na gebruik zetten we de pan rechtstreeks in de vaatwas. Ook hier bewijst het handvat zijn dienst: gewoon afnemen en de pan past perfect in het bordenrek. Woll heeft ons alvast overtuigd, we kunnen niet meer zonder onze Diamond Lite braadpan!

 

Reageer