[gap height=”20″]
Broccoliboompjes die smaken naar geroosterde ribbetjes – het lijkt bijna te mooi om waar te zijn. Met dit eenvoudig recept heb je in no time een gezonde snack op tafel die heerlijk voedzaam is voor veggie dag – of gewoon zomaar, omdat het zo lekker is!
[gap height=”20″]
Ingrediënten
[gap height=”15″]
1 of 2 boompjes broccoli
geraspte cheddar kaas (optioneel)
olijfolie
1 theelepel (gerookte) paprikapoeder
cayennepoeder naar smaak
1 theelepel grof zeezout
[gap height=”20″]
1 tafellepel ciderazijn
1/4 theelepel fijne dijon mosterd
snufje (zee)zout
[gap height=”40″]
Recept
Laat de oven voorverwarmen op 200°C. Doe zo’n twee scheuten op de bodem van een grote braadpan of ovenschotel. Combineer inmiddels alle ingrediënten voor de marinade in een kleine kom. Proef deze zeker eens vooraleer je de broccoli ermee insmeert – deze zou een kleine smaakbom moeten zijn, iets zouter dan zoet. Pas hoeveelheden aan indien nodig.
[gap height=”20″]
[gap height=”30″]
Bereid de broccoli voor door alle knobbelige kantjes en harde steel weg te snijden. Snijd de boompjes indien nodig in de lengte door om lange, fijne “staken” te verkrijgen. Plaats de stengels met de gesneden kant naar onder in de braadpan. Besprenkel de topjes met een klein beetje olijfolie en de marinade. Rooster de broccoli zo’n 20 minuutjes, tot ze onderaan diepbruin geworden zijn.
[gap height=”20″]
[gap height=”40″]
Intussen kun je de ciderazijn dip voorbereiden: meng alles samen in een kommetje. Draai vervolgens de broccoli op z’n andere kant, besprenkel de gebakken zijde met nog meer marinade en braad verder gedurende zo’n 10 tot 15 minuten. Haal ze uit de oven en – indien gewenst – besprenkel het resultaat met geraspte cheddar. Smakelijk!
[gap height=”20″]
[gap height=”20″]
Fan van onze geroosterde broccoli? Cuizine.be verrast je elke zondag met een lekker recept, gecreëerd met de tools van onze partners op Niwzi.
[gap height=”30″]
[gap height=”30″]
Geïnspireerd op een recept van Smitten Kitchen.
[gap height=”20″]