Theelichtjes, die lekkere dennengeur, een feestmaal op tafel en getrokken messen in de keuken. Zo ziet onze ideale kerst eruit. De Type 301 messen van Chroma, een design van de legendarische F.A. Porsche, combineren stijl met performantie en Japanse knowhow. Pak dit najaar groots uit en geef een snedig culinair statement cadeau.

De volledige collectie volgt hetzelfde strakke design: een driehoekige handgreep die het mes perfect in de hand laat liggen en zorgt voor een stevige greep; een metalen parel die de scheiding tussen handgreep en lemmet aanduidt; en een lemmet met Japanse V-groef (handgeslepen door een meesterslijper) die het mes niet alleen vlijmscherp maakt bij aankoop, maar die het die scherpheid ook veel langer laat behouden.

Alle messen uit de collectie bestaan uit een 18/10 roestvrijstalen greep en een hoogkwalitatief Japans type 301 roestvrijstalen lemmet. Dit laatste type staal kenmerkt zich door een erg hoge corrosieweerstand en hardheid. Het wordt daarom o.a. gebruikt in vliegtuigen, architecturale toepassingen, metrotoestellen, en dus, onder het motto “alleen het beste is goed genoeg”, ook de CHROMA type 301-messen.

F.A. Porsches samenwerking met internationale topchefs tijdens het ontwikkelingsproces zorgt voor een publiekslieveling niet enkel onder professionals maar ook onder hobbykoks en aspirant-keukenwonders. Met een reeks van maar liefst 24 verschillende types messen – en sinds kort als 25e een speciaal ontworpen Parmezaanmes – vindt elke foodie binnen de CHROMA type 301-collectie een optie om smakelijke hoogstandjes mee bij elkaar te snijden.

Bekijk de volledige collectie hier:

Reageer