Een gezonde levensstijl is anno 2021 belangrijker dan ooit. Zo zorg je voor een goede weerstand, waardoor je minder vaak ziek wordt. Is gezonder eten één van jouw goede voornemens? Dan heeft Mepal iets leuks voor jou. De nieuwste producten maken het nog gemakkelijker om dit jaar gezond te beginnen én te eindigen. Gezond (en vooral lekker!) eten hoeft namelijk helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Het geheim? Een goede voorbereiding is het halve werk. Op naar een gezond en mooi jaar met Mepal!

Meal preppen

Steeds meer Belgen kiezen ervoor om in het weekend vooruit te koken. Ook wel meal preppen genoemd. Dat is echt niet alleen iets voor fitgirls, maar juist ook voor drukke ouders, ambitieuze ondernemers en harde (thuis)werkers. Zo bespaar je niet alleen tijd, maar ook geld doordat je voor meerdere dagen boodschappen in huis haalt. Groot voordeel als er al een lekkere maaltijd voor je klaar staat: je grijpt minder snel naar ongezonde opties.

Een dubbele portie koken van je favoriete gerecht? Bewaar de maaltijd in de koelkast of diepvries in de Cirqula multikom of neem hem de volgende dag mee naar je werk in één van de lunchpotten van Mepal.

Cirqula is er naast een prachtige ronde versie binnenkort ook in een praktische rechthoekige variant. Cirqula is 100% lekvrij en lucht- en aromadicht. Dankzij de perfecte sluiting blijft je eten langer vers. Geschikt om je gerechten te bewaren in zowel de koelkast als diepvries en rechtstreeks in de microgolf op te warmen en te serveren.

Tip: zelf starten met meal preppen? Mepal deelt een aantal overheerlijke en makkelijke recepten.

Gezonde start van de dag

Grijp je ‘s ochtends als je gehaast bent snel naar broodbeleg met veel suikers? Dat kan ook anders. Mepal heeft een aantal bewaardozen die een uitkomst zijn voor het ontbijt. Nieuw in de Modula serie is de transparante ontbijtdoos. Groot genoeg voor een dik stuk kaas, vleeswaren, komkommer, snoeptomaatjes en andere gezond broodbeleg. In de ochtendspits zet je hem zo vanuit de koelkast op tafel en heb je in één klap al je ontbijtproducten bij de hand. Het broodbeleg blijft in deze makkelijk te openen en stapelbare dozen nog langer vers. Of kies voor de bewaardozen Omnia, eigenlijk te mooi om in de koelkast te zetten. Kies voor trendy tinten zoals Nordic berry of Nordic green en geef je keuken kleur. Zo heb je je havermout (voor je overnight oats!) of granola meteen voor het grijpen en start je de dag gezond.

Snoeptrommel, maar dan anders

Gezond en gevarieerd eten met veel fruit en groente helpt om je weerstand op peil te houden. Zeker nu de ‘r’ nog steeds in de maand zit. De Bento Lunchbox “Take A Break” maakt het je extra gemakkelijk. De lunchbox is gevuld met uitneembare bentobakjes, zodat de inhoud gescheiden blijft. Je kunt er een boterham in stoppen, maar de vakjes ook vullen met druiven, wraps, noten, frittata of tomaatjes. Hmmm, zo maak je er er een ‘snoepdoos’ van. Door de slimme afdichtring blijft al dat lekkers lang vers.

Je kunt alle producten van Mepal en hun verkooppunten in jouw buurt hier terugvinden.

 

Reageer