Girotondo is één van de meest herkenbare figuren in het Alessi repertoire. Het speelse designmannetje, in het leven geroepen door designerduo King Kong, blaast dit jaar 30 kaarsjes uit. De Girotondo-collectie wordt voor deze gelegenheid helemaal verguld in 24 karaat goud en het is een special limited edition collectie want elk stuk is exact 999 keer geproduceerd.

Het verhaal van Girotondo

Het geperforeerde Girotondo-figuurtje werd in het leven geroepen door Stefano Giovannoni en Guido Venturini, samen King Kong. Twee designers die werden ontdekt en voorgesteld aan Alberto Alessi door wijlen Alessandro Mendini. Zoals de legende het vertelt, ging Alberto een kijkje nemen in King Kong’s studio en zag daar een ruwe schets liggen van Girotondo. De definitie “speels design” werd daar ter plekke uitgevonden en voortgezet door Alessi.

Op is op!

Deze limited edition collectie bevat een ronde schaal in 2 maten, een grote fruitschaal en een rond dienblad. Elk stuk is in 24 karaat goud verguld en bestaat uit 18/10 stainless steel. Van elk stuk zijn er slechts 999 exemplaren.

Reageer