Duurzaam leven is vandaag niet langer een trend, het zit bij ons ingebakken en is een manier van leven geworden. Ook het Belgische Point-Virgule investeert in haar duurzaamheid, en daarvan is de gloednieuwe upcycle-collectie een geslaagd bewijs. Het lifestylemerk sloeg de handen in elkaar met IWAS om een reeks producten te creëren die niet alleen vervaardigd wordt uit afval en resten, maar ook een positief effect op de lokale bevolking heeft: van werkgelegenheid tot onderwijs. Ieder product uit de collectie heeft zo een uniek verhaal en herkomst, en maken in een fraai design de wereld in al zijn facetten heel wat mooier.

Kijk eens diep in het glas
Naast duurzamer zijn, wil Point-Virgule ook meer betekenen voor de mens en maatschappij. Zo worden de glazen, karaffen en theelichthouders uit de gloednieuwe collectie gemaakt uit glasresten uit India, waar lokale werkkrachten betaald worden om het te verzamelen. Een win-win want niet alleen worden er jobs gecreëerd, de straten blijven zo afvalvrij. Uit gerecycleerde wijnflessen of bierglazen: de oorsprong van het materiaal bepaalt de kleur van het eindproduct. Doordat de samenstelling steeds uniek is, heeft ieder stuk bovendien een eigen karakter en details. De collectie bestaat ten slotte uit twee varianten glazensets, een amuse bouche-set of glazenset met bijbehorende karaf.

Klik hier om producten in te laden

Klik hier om producten in te laden

Een boon voor duurzaamheid
De koffie die je iedere ochtend drinkt, wordt gemaakt van koffiebonen die getransporteerd worden in daarvoor voorziene zakken. Point-Virgule en IWAS geven gebruikte koffieboonzakken uit Indonesië vandaag een nieuw leven, en transformeren ze tot handige brood- en fruitzakken. Ook hier worden mensen uit de omgeving ingezet om de nodige grondstoffen te voorzien.

Klik hier om producten in te laden

Allround hout
Hout is één van de meest gebruikte én succesvolle recyclebare materialen. De vraag is dus eerder waarom je het niet zou hergebruiken. Voor de houten planken uit de IWAS-collectie gebruikt Point-Virgule houtresten- en snippers uit Indonesië die anders weggesmeten zouden worden. Ieder stuk heeft een hedendaags design en eigen karakteristieken, wat het achterliggende verhaal van het materiaal bewijst. Gebruik ze als handig dienblad voor een smakelijk ontbijt op bed, of snijd er tijdens de mise en place je ingrediënten op.

Klik hier om producten in te laden

 

Reageer