confituur

Wat zijn de basisbenodigdheden om confituur te maken? Wij zetten ze even op een rijtje. Heb je deze checklist afgerond, dan ben je klaar om erin te vliegen!

– Fruit: alles begint uiteraard met het fruit, groenten of waarvan je confituur wil maken. Kies altijd voor seizoensgebonden ingrediënten. Dan zijn deze ingrediënten op z’n best en kan je het hele jaar door genieten van de meest optimale smaak.

– Confituursuiker: voor het maken van confituur heb je speciale suiker nodig die zorgt voor de gelei-achtige structuur van je confituur. Je hebt 500 gr suiker nodig voor 1,5 kg fruit.

– Bokalen: bewaar je confituur in mooi bokaaltjes. Belangrijk is dat je ze op voorhand steriliseert. Hoe je dat doet lees je hier!

– Trechter: die maakt het makkelijk om de confituur netjes in de bokaaltjes te gieten.

– Houten lepel met lange steel: om goed te kunnen roeren in je grote pot met confituur!

– Zeef: heb je niet graag fijne pitjes of brokjes in je confituur? Dan is een zeef de perfecte tool hiervoor. Gobel, bekend om zijn goede patisseriegerei heeft een zeer fijne zeef in hun gamma.

Reageer