Boska eert met zijn Van Gogh collectie meesterschilder Vincent Van Gogh en dat is niet zo vreemd. Boska oprichter Willem Bos en Vincent Van Gogh hebben namelijk niet enkel hun Nederlandse nationaliteit gemeenschappelijk. Met een passie voor hun ambacht kunnen we anno 2019 nog steeds genieten van hun nalatenschappen. Willem Bos, smid van beroep, smeedde in 1896, in Bodegraven zijn eerste kaasboor voor lokale kaasboeren in de regio Gouda, het kaashart van Nederland. Vincent Van Gogh wordt gezien als één van de grootste schilders van de 19e eeuw.

Boska, Van Gogh en de liefde

Naast liefde voor ambachtelijke kwaliteit staat ook de liefde om samen te genieten hoog in het vaandel bij Boska. Met zoveel liefde, moest er dan ook niet ver gezocht worden naar een thema.

Van Gogh schilderde Amandelbloesem als cadeau voor de pasgeboren zoon van zijn geliefde broer Theo. Met zijn Zonnebloemen wilde Van Gogh zijn vriend Paul Gauguin verwelkomen in het Gele Huis. Uit het Korenveld onder onweerslucht spreekt Van Goghs liefde voor de natuur, wat voor hem een oneindige inspiratiebron was.

De zorgvuldig uitgekozen meesterwerken werden verwerkt tot 3 mini-collecties waarbij je kunt kiezen uit iconische kaasproducten zoals een serveerplank, kaasschaaf, kaasmessenset, mini-kaasschaaf en een kaasset met een mini-schaaf en rasp.

We vinden het resultaat zeer geslaagd! Ontdek met Niwzi.be waar je je eigen Van Gogh collectie kunt shoppen:

Klik hier om producten in te laden

Reageer