In het najaar is fruit een stuk aantrekkelijker wanneer het gebakken wordt in een lekker zoet stukje deeg. Met dit recept voor blueberry muffins heb je volmaakte kleine gebakjes die perfect passen bij een hartverwarmende koffie.

Ingrediënten

70 g ongezouten boter
100 g suiker
1/2 tl citroenzeste
3/4 kopje ongezoete yoghurt of zure room
1 groot ei
1/2 tl bakpoeder
1/4 tl zout
200 g bloem
250 g blauwe bessen
3 Tl rietsuiker

28665353783_96ea981507_z

Recept

Laat de oven op 200°C voorverwarmen terwijl je een muffinvorm voorziet van een laagje bakpapier. Smelt de boter in een grote kom en klop op met suiker, zeste, yoghurt en ei tot je een egale massa verkrijgt.

Klik hier om producten in te laden

29207454461_36d454cf7d_z

Voeg al roerend bakpoeder en zout toe. Dan meng je er de bloem bij, en (extra voorzichtig!) de blauwe bessen. Het maakt eigenlijk niet uit of je verse of ingevroren besjes gebruikt – de blueberry muffins smaken even lekker!

Klik hier om producten in te laden

Het is de bedoeling om een heel dik deeg te verkrijgen. Verdeel de massa over de cups in het muffinvormpje en besprenkel elke muffin met één theelepel rietsuiker. Dit zorgt voor een lekkere krokante bovenkant.

Certo Zester

Zester
GEFU

prijs: < €12.05

29207451361_a12a53fb5f_z

 

Bak de muffins 25 tot 30 minuten, tot de bovenkant goudkleurig is. Laat de muffins zo’n tien minuten afkoelen. Et voilà! Perfecte, smeuïge blueberry muffins met een heerlijk krokante buitenkant. Smakelijk!

Fan van onze blueberry muffins? Cuizine.be verrast je elke zondag met een lekker recept, gecreëerd met de tools van onze partners op Niwzi.

 Geïnspireerd op een recept van Smitten Kitchen.