Benodigdheden:
2 kant-en-klare rollen bladerdeeg
125gr zachte boter
125gr amandelpoeder
125 kristalsuiker
2 eieren
1 eigeel
Scheutje water
1 boon
Hoe ga je te werk?
STAP 1
Verwarm de oven op 200°C
STAP 2: bereiding van de frangipanevulling
Meng de zachte boter, het amandelpoeder en de suiker
Klop de eieren één voor één onder het mengsel tot je een smeuïge massa bekomt
STAP 3: afwerking
- Leg een vel bakpapier in een taartvorm (diameter 24 cm) en leg er 1 vel bladerdeeg waarin je enkele gaatjes prikt
- Schep de frangipanevulling op het bladerdeeg en duw de boon erin
- Klop de eierdooier los met een scheutje water en bestrijk de rand van het bladerdeeg (+/- 1,5 cm) ermee in
- Snij een cirkel uit de 2de rol bladerdeeg die net op de taart past en bestrijk de rand ervan met het eierdooiermengsel
- Sluit de taart met het 2de vel bladerdeeg en druk de randen goed aan
- Maak een gaatje in de midden zodat de lucht kan ontsnappen
- Bestrijk het geheel met de rest van het eierdooiermensel
STAP 4: bakken maar!
Bak de taart gedurende een 35-tal minuten op 180°C
Smakelijk!