Kai Europe viert zijn 40ste verjaardag met een exclusief mes uit de SHUN Classic serie. Het limited edition koksmes is voorzien van een jade groen en zwart korrelig handvat en een bladlengte van 23,5 cm, die voorheen niet beschikbaar was in de serie. De uitgave is beperkt tot 2222 stuks en heeft een eigen serienummer op de bolster. Deze speciale kenmerken maken van elk mes een uniek item.

De koksmessen van de SHUN Classic-serie zijn de ideale partners voor het snijden, hakken en fileren van vlees, vis en groenten. Om de messen te produceren, wordt eeuwenoud Japans Samurai smid vakmanschap gecombineerd met moderne technieken. Het blad, dat aan beide zijden is geslepen, is gemaakt van VG MAX staal met een hardheid van 61 (+/- 1) en ingekapseld in maar liefst 32 lagen Damascus staal. Deze combinatie kenmerkt zich door een extreem hoge snijduurzaamheid en langdurige scherpte. Het Damascus staal geeft ook elk mes een individuele look.

Net als de reguliere messen in de SHUH Classic serie is het handvat vervaardigd uit pakka hout dat wordt behandeld met secuur geselecteerde harsen om het bijzonder soepel, veerkrachtig, duurzaam en vochtbestendig te maken. Een gesmeed tussenstuk zorgt voor stabiliteit en balans tussen mes en handvat. De traditionele Japanse kastanjevorm van het mes past comfortabel in de hand en zorgt voor een veilige grip bij het snijden.

Happy birthday Kai!

 

Klik hier om producten in te laden

 

De volledige SHUN Classic serie vind je hier.

Reageer