tips_sushi

Heb je je nog nooit gewaagd aan het zelf maken van sushi? Met deze ultieme tips kan het niet mislukken!

1. Kies de juiste vis

Omdat sushi meestal met rauwe vis gemaakt is, is het uiterst belangrijk om kraakverse vis te gebruiken.

2. Koop een sushimes

Sushi meesters hangen veel belang aan de juiste snijtechnieken. Hanteer daarom een goed sushimes en je merkt duidelijk een verschil!

3. Gebruik de goede rijst

Je kan niet met elke soort rijst sushi maken. Kies daarom voor sushirijst.

4. Gebruik handschoenen

Aangezien de rijst enorm kleverig is, is het best om handschoenen te gebruiken. De rijst blijft niet hangen aan de handschoenen, aan je blote handen wel.

5. Dippen maar

Dip je sushi altijd in een beetje sojasaus voor een optimale smaakervaring!

6. Halveer in twee

Om gelijke rolletjes te snijden, is het best om de rol steeds te halveren. Eerst snij je de rol in twee gelijke delen. Die twee delen snij je vervolgens opnieuw in 2 gelijke delen om zo verder te doen tot alles in kleine rolletjes gesneden is.

7. Hou je werkblad schoon

Werk steeds op een schoon werkblad

8. Begin er op tijd aan

Sushi maken vergt heel wat tijd, begin vroeg genoeg zodat je gasten niet uitgehongerd zijn.

9. Oefening baart kunst

Sushi maken is niet gemakkelijk, maar blijf steeds oefenen en perfectioneer je sushikunsten.

10. Voorzie voldoende rijst

Reken per persoon ongeveer 150 gram rijst.

Reageer