PH9715

Op het Antwerpse eilandje stelde Piet Huysentruyt zijn nieuwste kookboek voor: PH9715. Een bundeling van vroeger en nu, maar wél op het juiste moment.  Trotser kon hij zijn nieuwste kookboek niet voorstellen: “Dit is het mooiste kookboek ter wereld’, glundert Piet.

 

PH9715

Te vroeg

Exact 18 jaar geleden werd het boek Eigentijds en eigenzinnig gelanceerd. Het bleek een zeer controversieel boek te zijn dat zijn tijd ver vooruit was. Desserts met peterselie of asperges, dat deed niemand hem na. Hij vormde dan ook een grote inspiratiebron voor Sergio Herman of Gert de Mangeleer, die beiden vandaag tot de top van de culinaire wereld behoren.

[quote font=”0″ font_style=”italic” bcolor=”#91b702″ arrow=”yes” align=”right”]”Dit is het mooiste kookboek ter wereld” – Piet Huysentruyt[/quote]

TV-figuur

Teleurgesteld en kwaad stopte Piet met zijn sterrenrestaurant omdat hij zich zo onbegrepen voelde. Een bloeiende tv-carrière staat hem tegemoet. In de tv-programma’s Lekker thuis, SOS Piet, De perfecte keuken, Chez Piet en Piet aan huis leerde hij het Belgische volk koken en loste hij al hun culinaire problemen op. Iets wat hij heel graag gedaan heeft, maar hij miste de gastronomie.

De cirkel is rond

Vandaag is de cirkel rond. Piet keert terug naar zijn geliefde gastronomie. Achttien jaar later maakt Piet dit hoofdstuk af. Zijn nieuwe boek, samen gemaakt met Tony Le Duc en Pieter Van Doveren, is een bundeling van de heruitgave van het boek dat in ‘97 te koop was en het vervolg erop. Samengebundeld wordt dat PH9715. Dit kookboek steekt met kop en schouders alle andere kookboeken voorbij. Die kookboek is er eentje met de grote K. Uitmuntende foto’s, uitdagende gerechten en een prachtige verpakking maken van dit kookboek een echt kunstboek.

 

Foto vlnr: Tony Le Duc, Piet Huysentruyt, Sergio Herman

Geniale foto’s

De foto’s zijn verzorgd door Tony Le Duc, de bekende foodfotograaf. Hij brengt de gerechten tot leven in het boek. Een visgerecht waarbij de vis lijk te zwemmen of een vleesgerecht gepresenteerd op een karkas, je valt van de ene verbazing in de andere.

“Mooiste kookboek ter wereld”

Piet en al zijn medewerkers blinken van trotsheid op de persvoorstelling. “Dit is het mooiste kookboek ter wereld”, aldus Piet. Als we hem mogen geloven, heeft Piet nog heel wat in petto. “Nu zijn we Chelsea, maar we gaan FC Barcelona worden”, vertelt hij overtuigd tegen zijn chefs over zijn nieuwe restaurant Likoké.

Wij zijn alvast overtuigd dat dit inderdaad het mooiste kookboek ter wereld is!

Wie een exemplaar wil, zal zich moeten haasten. Er zijn namelijk maar 2500 stuks, elk met een uniek nummer. Dat verklaart ook de stevige prijs van 185 euro.

Meer info vind je op www.ph9715.com

Reageer