Crock-Pot bracht al een aantal kookboeken uit in het Nederlands, echter worden de Belgische smaakpapillen met hun nieuwste editie “Slow” extra in de watten gelegd. Niemand minder dan Sandra Bekkari geeft enkele van haar langzaam garende recepten prijs en ze zijn zonder meer vingerlikkend!

Alomvattend

Door de toegankelijke recepten in dit kookboek zal jouw slowcooker zeker en vast overuren draaien! Je mag je verwachten aan verrassende gerechten van ontbijt tot avondmaal of je nu zin hebt in vlees, vis of in een veggie mood bent. Door ook enkele soepen en desserts een plaatsje in het boek te geven, mag je het kookboek gerust ‘alomvattend’ noemen.

Ben je reeds de trotse eigenaar van een slowcooker, maar heb je het nog niet helemaal in de vingers? Het hoofdstuk tips zal heel wat verklaren en je de tools aanreiken om de slowcooker tot jouw vaste hulpkok te benoemen!

Slow what??

Klinkt de term ‘slowcooking’ je niet meteen bekend in de oren? Toch zal het op één of andere manier wel al in jouw leven voorbijgekomen zijn. Denk maar aan stoofvlees en hutsepot. Twee oervlaamse gerechten die een hele tijd op een laag vuurtje moeten pruttelen op het kookvuur of in de oven om het beste uit hun ingrediënten te halen.

De voordelen van langzaam garende gerechten zijn dan ook niet min: ingrediënten die urenlang op de juiste temperatuur gegaard worden, behouden veel beter hun smaken en voedingsstoffen en net dàt maakt het één van de beste manieren om te koken.

Door ons jachtige leven zijn we opgelucht wanneer we dagelijks een warme maaltijd op tafel hebben kunnen toveren. Het lijkt ons ook ondenkbaar om het huis te verlaten om nog snel een boodschap te doen terwijl er een pot eten staat te pruttelen in de keuken. De Crock-Pot slowcooker veegt deze zorg met zijn veiligheidsthermostaten moeiteloos van tafel. Doordat het toestel op een lage en constante temperatuur opwarmt, kan de bereiding alvast ook niet overkoken. Met een timer programmeer je exact hoe lang het recept dient te garen en schakelt het toestel over naar ‘warmhouden’ zodat je bij thuiskomst nog enkel de tafel hoeft te dekken.

De slowcookers van Crock-Pot vind je hier op niwzi.be!

Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts – €29,99

Reageer