ananas

Met weelderige, stekelige, groene bladeren, je kunt er een aanvulling mee doen op zowat elke maaltijd van de dag, het is zoet, pittig en is praktisch de definitie van het woord ‘Tropical’: De ananas!

Dag van de ananas is gewijd aan het meest verleidelijke van alle fruitsoorten met een grote mythe achter zijn naam: Het groeit niet aan een boom! Wist je dit niet? Je bent niet alleen. De meeste mensen denken namelijk dat ananas, net als een kokosnoot, aan bomen groeit! Maar hier is ons bewijs:

ananasHoe dag van de ananas vieren?

Bedwing het fruit!

Laat ons beginnen met jou de handigste tool ooit voor te stellen om het fruit te oogsten, zonder al te veel geklungel, maar vooral met de kans om zo veel mogelijk van het vruchtvlees eruit te halen!

Klik hier om producten in te laden

Schil, ontpit en snij een volledige ananas in een paar polsslagen! Eenvoudig en snel: verwijder het hoofd uit de ananas en haal alles eruit terwijl je de ananassnijder in het vruchtvlees draait. Trek nadien de roestvrijstalen staaf uit de ananas met een simpele druk op de 2 knoppen de de zijkanten.

Al gehoord van ananasijs?

Lékué heeft ijsvormen in alle vormen en kleuren, maar die in de vorm van een ananas heeft toch ons hart gestolen vandaag!

Klik hier om producten in te laden

Hun recept waarbij we, enkel al bij het lezen ervan, watertanden, gaat als volgt:

-200g ananas (in stukjes)
-200g yoghurt
-20g casonade suiker (facultatief)

Meng alle ingrediënten in een kom met behulp van een mixer. Vul de vormpjes en plaats ze gedurende minimum 4 uur in de diepvriezer.

Maak er een piña colada van!

Als we zeggen: We vieren dag van de ananas, dan bedoelen we dat dan ook wel letterlijk! Maak een heerlijke piña colada met verse ananas en serveer ze in een beker in de vorm van… een ananas!

Klik hier om producten in te laden

Ons aanbevolen recept voor 4 porties:

  • 180 ml witte rum
  • 1/2 rijpe ananas, geschild en ontdaan van klokhuis
  • 50 ml kokosmelk
  • het sap van 1 limoen
  • 1 eetlepel suiker
  • 6 ijsklontjes

Doe alles in een blender, uitgieten in de ananas bekers en genieten maar!

 

Reageer