wat mag er niet in de microgolfoven

Bij elektrische apparaten is het altijd beter om eerst de handleiding eens grondig na te lezen. Heb je dit niet gedaan bij je microgolfoven, dan is het misschien goed om weten wat je zeker niet in het toestel mag stoppen.

Metalen voorwerpen zijn uit den boze

Steek in geen geval metalen voorwerpen in de microgolfoven. De metalen onderdelen weerkaatsen de straling en zo kan het stralingselement oververhit raken als het te veel gereflecteerde straling terug ontvangt. Rond het metalen voorwerp kunnen vonken optreden en dan ontstaan er metaaldampen die op het eten neerslaan. Er zijn speciale metalen verpakkingen die wel geschikt zijn voor in de microgolfoven. Lees dus eerst aandachtig de verpakking van een maaltijd voor je hem in de microgolfoven plaatst.

Bak niks in olie

Probeer zeker nooit iets in olie te bakken met je microgolfoven, het toestel kan de temperatuur van de olie niet controleren en die vliegt gewoon in brand.

Geen voedsel met een schil of schaal

Andere ‘risicofactoren’ zijn: voedsel met een schil, bijvoorbeeld aardappelen, appels en worsten. Deze exploderen namelijk in een microgolf. Om dit te voorkomen moet je ze eerst doorprikken. Ook eieren die nog in de schaal zitten, zijn een gevaar voor je microgolfoven, ook zij ontploffen. Daarvoor haal je best een geschikte eierkoker in huis.

Reageer