Wat bewaar je beter niet in de koelkast?

Wist je dat sommige voedingsmiddelen beter op kamertemperatuur worden bewaard dan gekoeld? Koelspecialist Liebherr deelt graag een aantal producten op die je beter uit de koelkast laat en ze zeggen er graag bij waarom!

1Tomaten

We weten hoe heerlijk deze ronde vruchten smaken als ze koud onder een salade gemengd worden. Maar als je ze in de koelkast bewaart, gaan de smaak en de textuur verloren. Als je toch koude tomaten wilt, kun je ze beter een paar uur voor de maaltijd in de koelkast leggen.

2Avocado

Door een onrijpe avocado in de koelkast te leggen, wordt het rijpingsproces vertraagd. Wil je een avocado snel laten rijpen, dan leg je hem buiten de koelkast in een papieren zakje met een appel of een banaan.

3Aardappelen

Aardappelen in de koelkast bewaren, doet hun smaak veranderen en versnelt het rottingsproces. Bewaar ze bij voorkeur op een koele, droge plaats.

4Uien en knoflook

Bewaar uien op een droge, open plek, beschermd tegen zonlicht. Het is ook geen goed idee om ze samen met aardappelen te bewaren. Aardappelen geven een gas af dat het rijpingsproces kan versnellen, waardoor de uien snel bederven.

5Pindakaas

Heb je confituur of pindakaas gekocht voor op de boterham? Dan mag de confituur zeker en vast de koelkast in, maar geef de pindakaas vooral zijn plekje in de voorraadkast. Zo is hij ook makkelijker uit te smeren!

6Ketchup en mosterd

Ketchup en mosterd bevatten chemicaliën die de groei van bacteriën remmen. Je kunt ze dus veilig bewaren in de voorraadkast.

7Honing

Wist je dat honing nooit bederft? Zelfs niet als je hem gewoon in de keukenkast bewaart!

8Fruit

Een banaan heeft een hoog kaliumgehalte en rijpt niet meer wanneer je ze in de koelkast bewaart. Groene vruchten bewaar je dus buiten de koelkast.

Appelen, perzen, perziken en nectarines kunnen zonder zorgen gedurende ongeveer 7 dagen in een fruitschaal uitgestald worden. Bovendien fleuren hun frisse kleuren het huis op!

9Rijst

Ongekookte kun je rijst jarenlang in de voorraadkast bewaren. Alleen gekookte rijst moet gekoeld bewaard worden.

Leer meer over de koelkasten van Liebherr op Niwzi.be:

 

Klik hier om producten in te laden

 

Bron: Liebherr

Reageer