Een heerlijk kopje thee zetten was nog nooit zo makkelijk als met Special.T. De machine herkent welke thee er gevraagd wordt, en past de infusietijd en –temperatuur automatisch aan. Zo krijg je telkens weer het perfecte kopje. Tijd voor een uitgebreide test!

De Mini T. is de compacte versie van de automatische theemachine van De’Longhi. Met één druk op de knop maakt hij thee in één van de 35 smaken. Het toestel werkt daarenboven bijzonder snel: voorverwarmen duurt slechts 3 seconden. Daardoor blijft het energieverbruik beperkt.

De watertank heeft een volume van 1,3 liter en wordt geleverd met een filter. Zo gebruik je altijd puur water, zonder kalk of onzuiverheden. Daarnaast is het opvangbakje makkelijk afneembaar, waardoor ook grotere mokken of een reisbeker onder de uitloop passen.

Nestlé gebruikt voor haar Special.T capsules alleen de meest kwalitatieve thee. Slechts 1% van de wereldwijde oogst voldoet aan de strenge eisen, en dat proef je. Er worden enkel hele blaadjes gebruikt die niet beschadigd of gekneusd zijn. Deze worden zuiver verwerkt, zonder toevoeging van smaak- of kleurstoffen. De capsules bewaren de thee in de meest gunstige omstandigheden: licht-, vocht- en luchtdicht.

De ingenieuze capsules bevatten een piepkleine chip, waardoor de machine de soort herkent en de temperatuur en infusietijd daaraan kan aanpassen. De machine pompt eerst een kleine hoeveelheid water in de capsule om de theeblaadjes te bevochtigen. Pas nadien start het eigenlijke zetten.

Het grootste voordeel van de Special T. Mini is het gebruiksgemak. Waar je anders je waterkoker moet inschakelen, theezakjes uit de kast nemen, wachten tot de thee voldoende geïnfuseerd is en dan nog aan de slag moet om het theezakje uit je tas te vissen, volstaat nu één druk op de knop. Het toestel is daarenboven eenvoudig schoon te maken – alle afneembare onderdelen mogen in de vaatwas – en neemt weinig plaats in op het aanrecht. Opnieuw een geslaagde test in de Cuizine.be testkeuken!

Vind meer specificaties over de verschillende Special.T toestellen via Niwzi.be:

Klik hier om producten in te laden

Reageer