Villeroy & Boch: Het nieuwe jasje van het klassieke servies Vieux Luxembourg

In 1767 richtten de gebroeders Boch in Luxemburg hun keramiekfabriek op. Eén van de eerste decoraties waarmee het porselein werd beschilderd, was de Brindille-decoratie. De superieure kwaliteit van het servies van Boch verdiende al snel het label “Op Luxemburgse wijze”. Tot op heden is het bloementakje in het nostalgisch geheugen van velen gegrift!

Villeroy&Boch Vieux Luxembourg BrindilleEen moderne, elegante interpretatie van de klassieke Vieux Luxembourg

Vintage of hedendaags? Het uiterlijk van het nieuwe servies Vieux Luxembourg Brindille is wedden op beiden. De traditionele vorm en decoratie werd opnieuw geïnterpreteerd en aangepast naar een eigentijds ontwerp. De fijne blauwe bloementakjes zijn er nog steeds, zij het dan uitvergroot.

Alleen al door zijn kleur is de print van Vieux Luxembourg Brindille een eye-catcher. Diep kobalt blauw is eenvoudigweg dé historische kleur voor porseleinen decors waarvan men al gebruikt maakt voor Chinese vazen uit het 1ste Millennium en de beroemde Delftse tegels.

Vieux Luxembourg Brindille is vervaardigd uit premium porselein en versierd met behulp van de lithografische techniek. Alle items zijn vaatwasser- en magnetronbestendig en kunnen daardoor als dagelijks servies worden gebruikt. Met de bijpassende glazen is uw tafelschikking compleet!

De nieuwe collectie van Vieux Luxembourg Brindille is beschikbaar vanaf mei 2018.

Klik hier om producten in te laden

Of bekijk de volledige collectie hier!

Reageer