Pasen staat synoniem voor heel veel chocolade-eieren. Overal waar je komt, bombarderen ze met paaseitjes. Niet letterlijk natuurlijk. Maar de voorraad chocolade die je tijdens Pasen verzamelt is ongelofelijk. Tenzij je een chocoladeveelvraat bent, kan je die nooit allemaal op korte tijd opeten. Toch is het zonde om de paaseitjes in de vuilbak te zien eindigen. Geen nood! Wij geven je heel wat tips!

 

Heb je het even helemaal gehad met al die zoetigheden maar wil je de chocolade toch niet weggooien? Dan smelt je gewoon alle chocolade au bain marie en verdeel die over potjes of diepvrieszakjes. Chocolade kan heel lang bewaren in de diepvries. Wanneer je zin hebt om een chocoladetaart te bakken, hoef je enkel de chocolade uit de diepvries te halen en te verwerken.

 

chocolademelk

 

Geniet ‘s avonds van een warme chocolademelk. Wees creatief en smelt verschillende soorten chocolade om tot een verrassende chocolademelk te komen! Een echte comfortdrink om in je zetel te genieten.

 

chocopasta

 

Maar ook chocopasta kan je perfect zelf maken met die vele paaseitjes. Wij geven je alvast een heerlijk recept met succes gegarandeerd!

Ingrediënten:
10 el suiker
2 dl melk
250 gr boter
100 gr pure chocolade

Maak de melk in een pannetje warm en voeg de chocolade toe. Blijf goed roeren tot je een mooie chocolademelk hebt.
Doe de chocolademelk in een blender, doe er 10 eetlepels suiker bij. Doe de boter er in stukjes bij (zorg dat ze op kamertemperatuur is). Blend.
Giet in een kom en zet minstens een half uur in de koelkast. Smeer op een bruin boterhammetje.

(bron: vtm koken)

 

chocoladefondue

 

Of je kan het ook lekker romantisch maken. Smelt wat verschillende soorten chocolade om samen met je lief te smullen van een verrukkelijke chocoladefondue. In een mum van tijd geniet je van iets zoet en ben je weeral wat paaseitjes kwijt.

pannacotta

 

Blijft die witte chocolade ook altijd als laatste over? Nodig wat vrienden uit en verras hen met een een panna cotta van witte chocolade. Het eindresultaat is verbluffend en veel subtieler dan een stuk pure witte chocolade. Het recept vind je hier!Ingrediënten (voor 8 personen)
1 bakje rode aalbessen
200 g witte chocolade
120 g suiker
8 g gelatine
5 dl room
1 dl volle melkAan de slag!
Verwarm de room met de melk en los er de suiker in op.
Smelt de witte chocolade erin. Laat niet koken! Giet het mengsel door een zeef.
3Week de gelatine in koud water en knijp uit. Los op in de warme room. Roer goed en verdeel de panna cotta over een aantal glaasjes. Laat ten minste 3 uur opstijven in de koelkast. Werk af met enkele rode besjes.

(bron: libelle lekker)

 

Reageer