vacuümblender
Foto: Philips

Met een vacuümblender maak je nog betere smoothies dan voorheen. De vacuümfunctie van deze blender zuigt de lucht en de zuurstof tijdens het mixen uit de kan zodat vitamines, en textuur beter blijven behouden.

In dit artikel leggen we uit hoe een vacuümblender werkt en wat de grootste voordelen ervan zijn in vergelijking met een traditionele blender.

1Hoe werkt een vacuümblender? En wat is het verschil met een gewone blender?

De smoothie die met een vacuümblender maakt heeft een meer homogene structuur zonder die typische schuimvorming die wel eens optreedt bij het klassieke blenden. Dat is te danken aan het speciale proces van mixen.

Een traditionele blender mixt en vermaalt de ingrediënten aan hoge snelheid. Die hoge snelheid zorgt tegelijk voor extra zuurstof en warmte in de kan, en dat heeft een negatief effect op het behoud van de vitaminen en de textuur van de smoothie. Iedereen die regelmatig smoothies maakt, weet dat je die best ook meteen opdrinkt. Anders verkleurt die door het proces van oxidatie.

Bij een vacuümblender verloopt het proces bijna net hetzelfde als een gewone blender, maar voor het mixen wordt eerst alle lucht uit de blenderkan gezogen. Door de minimale aanwezigheid van zuurstof zijn er daardoor minder luchtbelletjes en blijft de textuur van het sapje of de smoothie gelijkmatig, voor een lekker smeuïge smoothie.

Ook vitaminen en mineralen blijven beter behouden, zodat de versheid langer gegarandeerd is. Hierdoor leent een vacuümblender zich uitstekend voor smoothies die je on-the-go meeneemt naar school of het werk.

2De voordelen van een vacuümblender op een rij

  • Beter behoud van vitaminen en mineralen
  • Homogene structuur van het sapje of smoothie
  • Behoud van kleur en minimale oxidatie
  • Betere smaak
  • Langer vers

Bekijk hier de nieuwste blenders

Reageer