Deze kiemtoren trok direct onze aandacht toen we hem voor het eerst zagen op de beurs. Als echte foodies zijn we wel te vinden voor het idee om zelf onze kiemen te kweken. Lekker gezond en geven veel smaak aan onze gerechten.

Het gebruik is heel eenvoudig. Zorg dat er in de onderste schaal steeds water staat. In de twee schalen erboven strooi je zaadjes die je van te voren gekweekt hebt in water. Zo kun je twee soorten tegelijk laten kiemen. Twee à drie keer per dag verstuif je water over de zaadjes. Zorg dat je de bovenste schaal afdekt met het deksel. In drie tot zeven dagen kun je dan oogsten.

De kiemtoren bestond al in plastic, maar het nadeel daarvan is dat er gemakkelijk schimmel optreedt. Bij een terracottatoren heb je dat probleem niet, omdat het aardewerk het vocht ook opneemt en de kiemen daardoor niet overbodig nat staan. Nog een voordeel is dat er door het gebruik van terracotta geen licht bij de zaadjes kan, waardoor de oogst niet bitter smaakt. Dit heeft te maken met het proces van fotosynthese dat ontstaat bij de aanraking met zonlicht.

Met de kiemtoren kun je bovendien van alles telen. Mosterdkers, tuinkers, broccolikers en rode radijs zijn bijvoorbeeld ideaal. Lekker gezond dankzij de vele vitamines. En veel goedkoper dan wanneer je plantjes koopt.

En het staat ook nog eens mooi op het aanrecht vinden wij!