Professionele barista’s zijn, na jarenlange training en ervaring, bedreven in de kunst van het bereiden van de perfecte koffie. Dankzij de nieuwste toestellen van De’Longhi haal je deze kunst nu eenvoudig zelf in huis. Geniet van een pure koffie-ervaring alsof hij door een Italiaanse barista bereid is. Maar om de koffiebeleving compleet te maken, zijn er een paar factoren waar je rekening mee moet houden. De’Longhi en barista Tom Cools, zot van koffie en eigenaar van Bar Barista, geven enkele tips die je koffie thuis nóg beter maken.

1Een goede conditie

Om ervoor te zorgen dat je koffiemachine voor lekkere koffie blijft zorgen, is het belangrijk om het toestel in goede conditie te houden. “Een goed toestel bepaalt mee de smaak van je koffie. Daarom is het belangrijk om je koffietoestel met genoeg zorg te behandelen,” benadrukt Tom Cools.

Zorg er dus voor dat je je toestel voldoende reinigt. Achtergebleven melk is bijvoorbeeld een bron van bacterieën en dus niet hygiënisch. Ook koffierestanten van een vorige zetbeurt zorgen voor een slechte smaak.

Ook een waterfilter kan helpen. Dit zit niet standaard in alle toestellen ingebouwd, maar is wel de investering waard. Een waterfilter zorgt voor een vermindering van kalkopbouw in je toestel. Daardoor gaat je koffietoestel langer mee. Bovendien zorgt gefilterd water voor een betere smaak van koffie. Win-win dus!

2Een goede keuze

Om van koffie te kunnen genieten, heb je een gepast en goed afgesteld toestel nodig. Kies je toestel op basis van je eigen wensen, want bij het bereiden van de perfecte koffie komt er heel wat techniek bij kijken. Er zijn verschillende factoren die het aroma van je koffie bepalen. Zo zijn de maalgraad van de bonen, de zettemperatuur, de zetdruk en het melkschuim van belang. Barista’s trainen voortdurend om deze elementen onder de knie te hebben, maar met een goed toestel kan je tijd en moeite besparen.

3Take your time

De juiste koffiemachine zorgt ervoor dat de smaak van je koffie goed zit, maar om er ten volle van te kunnen genieten, moet je vooral voldoende tijd nemen. We zijn sterk geneigd om ons leven te organiseren volgens het ‘Time is money’-principe. Soms is het echter belangrijk om eens op de rem te staan, met een kop koffie bijvoorbeeld.

Tom Cools geeft toe: “Het leven gaat als een sneltrein voorbij. We nemen te weinig tijd om onszelf af en toe eens een moment van rust te gunnen. Dankzij mijn koffiebar heb ik wel gemerkt dat koffie voor die rust kan zorgen. Hoewel het meestal een boost aan energie geeft, is koffie voor velen een perfecte manier om even te vluchten van alle deadlines, kopzorgen en frustraties om zo te genieten – alleen of met collega’s of vrienden.”

4Een gezellige setting

Naast de tijd die je ervoor moet nemen, smaakt een koffie veel beter in een aangename setting. Probeer dus koffie niet alleen te linken aan stressvolle momenten, maar maak er een cosy moment van. “Koffie brengt mensen samen. Hoewel koffie voor velen een dagelijkse gewoonte is, maakt het mensen wel gelukkig. De locatie en het gezelschap versterken dat geluksgevoel dan ook alleen maar meer.” vertelt Tom Cools. “Zet je dus even neer op een plekje waar je niet wordt geconfronteerd met stressvolle factoren en maak er gedurende enkele minuten een rustmoment van – alleen of in gezelschap.”

Maak alvast je keuze uit de toestellen van De’Longhi die bij jou past via niwzi.be:

 

Klik hier om producten in te laden

Reageer