Funcooking

FUN COOKING

 

Funcooking wordt niet voor niks funcooking genoemd. Samen met vrienden op de tafel zelf koken en genieten van heerlijk eten, brengt een heleboel gezelligheid met zich mee. Wij geven je een overzicht!

Raclette

Raclette komt oorspronkelijk uit Zwitserland. De naam komt van het franse râcler, hetgeen schaven betekent. Voor de echte kaasliefhebbers, is een raclette een welgekomen gast.  Het doel is dat de kaast langzaam smelt en er eventueel een korstje op verschijnt.

Types

In het gamma van raclettes, heb je verschillende types. Ofwel wordt de kaas in pannetjes gesmolten ofwel wordt er een stuk kaas op een raclettetoestel geplaatst waar je voortdurend de kaas kan afschrapen . De bedoeling is dat de kaas langzaam smelt om vervolgens met een stukje brood of aardappel.

 

Fondue

Fondue is manier van koken waarbij stukjes eten worden ondergedompeld in een warme vloeistof, afhankelijk van de soort fondue waarvoor je kiest.

Soorten

  • Kaasfondue: bij kaasfondue worden er verschillende soorten kaas gesmolten waarbij je met een stokje en stukje brood in de kaasfondue dipt.
  • Vleesfondue: stukjes vlees worden ondergedompeld in een plantaardige olie. Daarbij zijn frietjes en een aantal sausjes onmisbaar.
  • Visfondue: stukjes vis worden gegaard in een visbouillon. Hierbij wordt er meestal een mandje gebruikt om de stukjes eruit te vissen.
  • Chinese fondue: bij een Chinese fondue wordt er van alles in een bouillon gegaard: aardappelen, vis, vlees en groeten. De bouillon kan zeer pittig maar ook zeer zacht zijn, afhankelijk van de regio. Wanneer het ingrediënt gaar is, kan je het met behulp van een mandje eruit scheppen.
  • Chocoladefondue: stukjes cake, fruit en snoep worden in gesmolten chocolade gedoopt.Voor welke vorm je van fondue ook kiest, gezelligheid zal er sowieso zijn!

Gourmet

Gourmetten is een activiteit waarbij je allemaal samen kookt op tafel. Het toestel bestaat meestal uit een grillgedeelte, een aantal pannetjes en eventueel een steengrill. Het leuke hieraan is dat iedereen kan koken naar zijn smaak. Gourmet biedt geen grenzen! Bereidt vlees, vis, eitjes, groenten en aardappelen in een mum van tijd klaar!

Een anti-aanbaklaag maakt grillen ook achteraf leuk. Het reinigen verloopt stukken vlotter, en het is ook nog eens gezonder. Check ook of de onderdelen in de vaatwasser kunnen. Een onderliggend waterreservoir zorgt voor rookvrij grillen doordat het vet wordt opgevangen. Is de thermostaat regelbaar? Dan kan je de temperatuur wat lager zetten en even een ‘rustmoment’ inlassen. Zet het apparaat steeds op een stevige vlakke ondergrond en pas op met vlugge kinderhandjes.