actifry SEB XL

SEB lanceert met hun Actifry XL Express hun snelste olieloze friteuse op de markt. In minder dan 30 minuten kan je 1 kg frietjes maken. Met slechts één lepeltje olie verkrijg je goudgele en knapperige frietjes. Zo kan je genieten  van een portie frietjes zonder je daarover schuldig te hoeven voelen.

Gezonde levensstijl

SEB stimuleert een gezonde levensstijl bij de consument. Die is steeds meer zeer bewust bezig met zijn gezondheid en wil daar dan ook tijd voor vrijmaken in de keuken. In de Actifry bereidt je met slechts één lepeltje olie anderhalve kilo frietjes. Dit zonder in te boeten op smaak, want zeg nu zelf, wij Belgen weten wat een goede friet is.

Naast frietjes kan je ook andere gerechten bereiden. Bereid complete groenten,-, vlees- en visgerechten voor het hele gezin.  Bij het toestel komt een receptenboekje met meer dan 450 heerlijke recepten. Daarnaast kan je met de app Mijn Actifry ook gevarieerde gerechten bereiden die telkens getest zijn door een team van voedingsdeskundigen.

Geen storende geurtjes

Dat snelheid zeer belangrijk is bij dergelijke toestellen, heeft SEB goed begrepen. Deze Actifry is tot 2 keer sneller dan hun vorig model. Hierdoor maak je in minder dan 30 minuten 1,5 kg frietjes. Het toestel werkt met een heteluchtcirculatiesysteem waardoor de warmte perfect verspreid wordt. De Actifry is bovendien uitgerust met een mengarm zodat de gerechten niet kunnen verbranden op de bodem. Ook met dit toestel heb je geen last van storende geuren.

Test

Wat ons vooral aansprak in dit toestel is dat SEB beweert dat het veel sneller is dan vergelijkbare toestellen. Bij het maken van een portie frietjes hebben we zo’n 20 minuten voorzien en een halve lepel olie.

Gebruiksvriendelijkheid

Het toestel heeft maar 2 knoppen dus ook hier is een handleiding niet echt nodig. Het enige wat wij jammer vonden, is dat je geen enkel benul hebt van welke temperatuur het toestel heeft. Het multifunctionele karakter van dit toestel gaat hierdoor wat verloren want niet alle gerechten hebben dezelfde temperatuur nodig.De Actifry heeft als voordeel dat de bovenkant transparant is. Hierdoor hoef je enkel door het glas te kijken om te checken wanneer de frietjes klaar zijn.

De inhoud van het toestel  (1,5 kg) is zeer groot en perfect voor een gemiddeld gezin. De mengarm zorgt ervoor dat de alle frietjes een gelijke garing krijgen. Ook het opkuiswerk is kinderspel. De pan waarin de frietjes gebakken worden en de mengarm kan je moeiteloos ontkoppelen en in de vaatwasser steken.

actifry XL SEB

Smaaktest

De frietjes waren erg lekker en leunden dicht aan bij de smaken van een friet die op de traditionele manier is gebakken. Niet alleen waren ze lekker, maar ook perfect krokant en goudbruin.

Geluid

De Actifry is helaas een vrij luid toestel. Voor wie een open keuken heeft, zal het geluid zeker storen. Wanneer de bereidingstijd is afgelopen, krijg je een heel leuk geluidje te horen. Stukken origineler dan gelijkaardige producten.

Prijs

De prijs van het product is goed, zeker voor de grote portie die je kan maken. 

 

De Actifry geeft je lekkere frietjes, is ideaal voor een groot gezin maar is een vrij luid toestel.

Klik hier om producten in te laden
[mpc_callout title_font_preset=”default” title_font_color=”#4b4b4b” title_font_size=”22″ title_font_line_height=”1″ title_font_transform=”none” title_font_align=”left” title=”Leestip: Dossier gezond frituren” title_margin_divider=”true” title_margin_css=”margin-top:0px;margin-bottom:12px;” content_width=”100″ content_font_preset=”default” content_font_color=”#9c9c9c” content_font_size=”17″ content_font_line_height=”1″ content_font_align=”left” content_margin_divider=”true” content_margin_css=”margin-top:0px;margin-bottom:0px;” icon=”fa fa-lightbulb-o” icon_color=”#91b702″ icon_size=”50″ icon_padding_divider=”true” icon_padding_css=”padding-right:30px;” icon_margin_divider=”true” border_divider=”true” border_css=”border-color:#efefef;border-style:solid;border-radius:10px;” padding_divider=”true” padding_css=”padding-top:20px;padding-right:40px;padding-bottom:20px;padding-left:30px;” mpc_button__preset=”mpc_preset_22″ mpc_button__url=”url:http%3A%2F%2Fcuizine.be%2Fgezond-frituren%2F|title:Link|” mpc_button__font_preset=”default” mpc_button__font_color=”#91b702″ mpc_button__font_size=”15″ mpc_button__font_transform=”uppercase” mpc_button__title=”Lees meer” mpc_button__border_divider=”true” mpc_button__border_css=”border-top:2px;border-right:2px;border-bottom:2px;border-left:2px;border-color:#91b702;border-style:solid;border-radius:0px;” mpc_button__padding_divider=”true” mpc_button__padding_css=”padding-top:12px;padding-right:30px;padding-bottom:12px;padding-left:30px;” mpc_button__margin_divider=”true” mpc_button__margin_css=”margin-top:11px;” mpc_button__hover_font_color=”#ffffff” mpc_button__hover_background_color=”#91b702″ mpc_button__hover_background_effect=”expand-horizontal” mpc_button__hover_background_offset=”0″ mpc_button__hover_border_css=”border-radius:0px;” mpc_divider__disable=”true” mpc_divider__preset=”mpc_preset_2″ mpc_divider__width=”10″ mpc_divider__lines_color=”#f7f7f7″ mpc_divider__lines_weight=”2″ mpc_divider__margin_divider=”true” mpc_divider__margin_css=”margin-bottom:-10px;”][/mpc_callout]