Wij hebben voor jou de Power Blender Pro van Espressions getest. Lees hier ons verdict!

Eerste indruk

Wanneer we het toestel uit de doos haalden, voelden we onmiddellijk dat het over een degelijk toestel ging. De blender is vrij zwaar maar dat is net een teken van zijn robuustheid. De draaiknop is een draaiknop om u tegen te zeggen. Ook daar zien we een enorme stevigheid. Het toestel geeft een onmiddellijke indruk van stevigheid en duurzaamheid.

Het apparaat heeft een vrij mannelijke look. Toch vinden we dat het vrijwel in elke keuken past. Enkel in een heel klassieke of landelijke keuken zou de blender wellicht wat minder goed inblenden.

De blender staat stevig op zijn pootjes dankzij de rubberen anti-slipvoetjes. Ook de beker staat solide op de blender door de rubberen tussenstukjes. Je hoeft hem nergens vast te klikken, wat het gebruiksgemak vast en zeker ten goede komt. Ook hoef je je geen zorgen te maken dat de beker zal loskomen tijdens het mixen: hij staat zeker vast genoeg!

De beker ligt goed in de hand en de vierkante vorm maakt het makkelijk om te gieten zonder te morsen. Je kan er ongeveer 2 liter in kwijt, de perfecte hoeveelheid als je het ons vraagt!

Testen maar!

Na het uitgebreid bestuderen van de blender, is het tijd om het toestel te testen. Eerst maken we een smoothie als ontbijt. Onze verwachtingen van een smoothie is dat die lekker smeuïg en snel klaar moet zijn. Want ‘s ochtends heeft niemand zeeën van tijd.

In de beker doen we grote stukken fruit, noten, yoghurt en fruitsap. Vervolgens laten we de blender gedurende anderhalve minuut mixen op de smoothiestand. Het resultaat is een smoothie die voldoet aan al onze verwachtingen: heerlijk smeuïg, geen brokjes en een bijna fluwelen afwerking, perfect om ons bijna in hogere sferen te brengen!

‘s Avonds is het tijd voor een cocktail en daar hoort natuurlijk crushed ice bij. We doen enkele grote ijsbokken in de beker en gebruiken de functie ‘crushed ice’. Het resultaat is verbluffend. In nog een minuut tijd krijg je een poederachtig ijs als resultaat. Tijdens het mixen gebruikt de blender automatisch twee standen: een krachtige en een iets rustige, die elkaar voortdurend afwisselen.

Poetsbeurt

Na gebruik geven we de blender een poetsbeurt. De messen kan je er onderaan uitdraaien, waardoor je de beker veilig kan reinigen. Weinig tijd? Dan kan je de beker ook simpelweg in de vaatwas deponeren.

Ons verdict

Deze gebruiksvriendelijke blender heeft ons met zijn performantie en vermogen bijna letterlijk omver geblazen. De eindresultaten zijn verbluffend en heel overtuigend. Het enige minpuntje voor ons is z’n geluidsniveau: de blender is nogal luidruchtig. Maar wanneer je moet kiezen tussen het geluidsniveau en een perfect eindresultaat, is voor ons het sommetje snel gemaakt. Voor een mooie prijs krijg je hier een krachtig en doeltreffend toestel.

Klik hier om producten in te laden

Reageer