philips airfryer XL

Frietjes bakken die tot 80% minder vet zijn dan als je ze in de traditionele friteuse klaarmaakt? Wie wil dat nu niet? Philips lanceert met hun Airfryer XL een revolutionair toestel waarbij je op een gezondere  manier ook kan genieten van een krokante friet.

Klassiek frituren heeft heel wat nadelen: het is niet zo gezond, brengt onaangename geurtjes met zich mee en is lastig om schoon te maken.Toch genieten we allemaal graag van een vers gemaakt frietje. Voortaan kan je smullen zonder schuldgevoel van een verse friet dankzij de Airfryer XL van Philips! Bovendien kan je er veel meer gerechten in maken dan enkel frietjes.

Hoe werkt het?

Het toestel is uitgerust met de Rapid Air-Technologie, een technologie die je toelaat om via warme lucht te frituren. Een unieke combinatie van snelle en precies circulerende hete lucht, de optimale temperatuurbalans en een grill-element, levert uiterst smakelijke eindresultaten. Deze technologie laat je toe om op een veilige en gezondere manier te frituren. Bovendien maakt het komaf met vieze geurtjes! Het eindresultaat is knapperig langs de buitenkant en lekker sappig vanbinnen. Dankzij deze technologie kan u tot 80% minder vettig uw favoriete gerechten bereiden.

Eindeloze combinaties

Bovendien kan je er ook andere gerechten in bereiden. Je kan grillen, bakken, braden en roosteren. Maak de krokantste kippendrumsticks of de heerlijke ribbetjes en zelfs de smeuïgste cupcakes in deze Airfryer XL. Je hoeft enkel op een paar knopjes te drukken en het toestel doet de rest. Is het gerecht klaar? Dan krijg je een melding. Zo kan je je kostbare tijd aan je familie en vrienden spenderen.

Bediening via touchscreen

Via een touchscreen kan je moeiteloos de gewenste temperatuur instellen en de kooktijd aanpassen. Met een inhoud van 1,2 kg kan je een gemiddeld gezin voorzien van een volledige maaltijd. Een handig receptenboekje geeft je een oneindige inspiratie! Uren poetsen na de maaltijd is helemaal niet nodig. Je kan het mandje na gebruik netjes in de vaatwasser schuiven.

Het enorme gebruiksgemak en de vele bereidingswijzes maken van dit toestel een absolute topper in de keuken. Wedden dat de Aifryer XL je beste vriend wordt?

airfryer philips xl

Test

Wij waren uiteraard zeer benieuwd als dit toestel ook alles doet wat het belooft!

Gebruiksvriendelijkheid

De Airfryer XL is een heel knap en modern ogend toestel. De strakke vormgeving en de ronde lijnen maken van dit toestel een echte blikvanger. Ook het design toont meteen duidelijk hoe het toestel werkt. Je moet niet zoeken achter verschillende knoppen of hoe je het moet inschakelen. Dat brengt ons meteen bij de gebruiksvriendelijkheid.

Ook hier is een handleiding overbodig. Het design van het toestel maakt dat het meteen duidelijk is hoe het werkt. Wat we wel zeer handig vonden, is het bijgeleverde receptenboekje. Zo maakten we aardappelpartjes en wisten we niet goed op welke temperatuur en hoeveel tijd we moesten instellen. Stel de temperatuur en de tijd heel precies in via de touch-knoppen. Via de handgreep kan je het mandje waarin je de ingrediënten plaatst eruit schuiven.

Het toestel is werkelijk heel snel en makkelijk schoon te maken. Aangezien je niet met olie werkt, beperkt het opkuiswerk zich tot enkele kruimeltjes. Bovendien kan je alles in de vaatwasser steken. Wat echt opviel was dat het toestel erg snel opwarmt. Een normale friteuse moet toch een tien-tal minuutjes voorverwarmen. De Airfryer is op de juiste temperatuur in amper 2 à 3 minuten.

De Airfryer XL heeft een inhoud van 1,2 kg en beschikt over een groot mandje. Hierdoor kan je toch een vrij grote portie frietjes maken, wat genoeg moet zijn voor een gemiddeld gezin.

Smaaktest 

In de Airfryer XL hebben we een grote portie frietjes kunnen bakken. Hoewel de frietjes zeer krokant waren en het vrij snel ging, kon de smaak voor ons toch iets beter. De aardappelpartjes waren perfect gegaard volgens de instructies in het boekje.

Geluid

Wanneer de temperatuur bereikt is of wanneer de tijd verstreken is, hoor je een duidelijk signaal. Het toestel maakt tijdens de opwarmingsfase iets meer lawaai dan tijdens het bereidingsproces. Eens het toestel de gewenste temperatuur bereikt heeft en de frietjes bakt, valt het geluidsniveau zeker mee.

De Airfryer is een stil toestel dat heel snel opwarmt maar is iets prijziger dan vergelijkbare toestellen.

Klik hier om producten in te laden
[mpc_callout title_font_preset=”default” title_font_color=”#4b4b4b” title_font_size=”22″ title_font_line_height=”1″ title_font_transform=”none” title_font_align=”left” title=”Leestip: Dossier gezond frituren” title_margin_divider=”true” title_margin_css=”margin-top:0px;margin-bottom:12px;” content_width=”100″ content_font_preset=”default” content_font_color=”#9c9c9c” content_font_size=”17″ content_font_line_height=”1″ content_font_align=”left” content_margin_divider=”true” content_margin_css=”margin-top:0px;margin-bottom:0px;” icon=”fa fa-lightbulb-o” icon_color=”#91b702″ icon_size=”50″ icon_padding_divider=”true” icon_padding_css=”padding-right:30px;” icon_margin_divider=”true” border_divider=”true” border_css=”border-color:#efefef;border-style:solid;border-radius:10px;” padding_divider=”true” padding_css=”padding-top:20px;padding-right:40px;padding-bottom:20px;padding-left:30px;” mpc_button__preset=”mpc_preset_22″ mpc_button__url=”url:http%3A%2F%2Fcuizine.be%2Fgezond-frituren%2F|title:Link|” mpc_button__font_preset=”default” mpc_button__font_color=”#91b702″ mpc_button__font_size=”15″ mpc_button__font_transform=”uppercase” mpc_button__title=”Lees meer” mpc_button__border_divider=”true” mpc_button__border_css=”border-top:2px;border-right:2px;border-bottom:2px;border-left:2px;border-color:#91b702;border-style:solid;border-radius:0px;” mpc_button__padding_divider=”true” mpc_button__padding_css=”padding-top:12px;padding-right:30px;padding-bottom:12px;padding-left:30px;” mpc_button__margin_divider=”true” mpc_button__margin_css=”margin-top:11px;” mpc_button__hover_font_color=”#ffffff” mpc_button__hover_background_color=”#91b702″ mpc_button__hover_background_effect=”expand-horizontal” mpc_button__hover_background_offset=”0″ mpc_button__hover_border_css=”border-radius:0px;” mpc_divider__disable=”true” mpc_divider__preset=”mpc_preset_2″ mpc_divider__width=”10″ mpc_divider__lines_color=”#f7f7f7″ mpc_divider__lines_weight=”2″ mpc_divider__margin_divider=”true” mpc_divider__margin_css=”margin-bottom:-10px;”][/mpc_callout]