seb nutricook

Niets dan lovende woorden over de ‘NutriCook’ van SEB, want een toestel dat de smaak en de voedingswaarde van eetwaren beter behoudt, kunnen we enkel maar toejuichen. Maar wij wilden uiteraard meer weten, over het gebruiksgemak onder andere, en daarom namen wij de snelkookpan mee naar huis, en kookten erop los.

SEB hecht enorm veel waarde aan een evenwichtige voeding, en daarom vulde het merk zijn gamma ‘Gezond & Lekker’, waartoe ook de ‘Actifry’ behoort, aan met een snelkookpan, de ‘NutriCook’.

 

De’ NutriCook’, de zoveelste snelkookpan in de rij?

De ‘NutriCook’ is zeker niet zomaar de eerste de beste snelkookpan, integendeel zelfs, hij verandert radicaal het gebruik van de ‘normale’ snelkookpan. Het koken met stoom gebeurt hier immers in twee etappes, twee kookfasen: krachtig in het begin, met stoom onder druk, om in een zo kort mogelijke tijd de hoeveelheid warmte af te geven die nodig is om het voedsel te koken, en vervolgens met stoom van een lagere temperatuur, waardoor de warmte zich langzaam tot de kern van het voedsel verspreidt, zonder de buitenkant te gaar te laten worden.

Op deze manier worden de voedingswaarden en de smaak van jouw bereidingen beter bewaard. En dit valt gemakkelijk te verklaren. Koken brengt, zoals iedereen weet, grote veranderingen aan in de eigenschappen van voedsel. Positieve eigenschappen, maar ook negatieve eigenschappen, die de kwaliteit van ons voedsel aantasten door te hoge temperaturen en door het koken in aanwezigheid van lucht. De ‘NutriCook’ maakt hier komaf mee door een grote hoeveelheid lucht te verwijderen tijdens het kookproces en uiteraard door het hierboven vermelde fasesysteem.

Naast de twee kookfasen, zijn ook de vier exclusieve kookprogramma’s van groot belang. Er zijn namelijk vier programma’s met optimale temperaturen voor de vier voedingsgroepen: groenten, zetmeelhoudende producten, vlees en vis automatisch voorgeprogrammeerd. Deze werden specifiek opgesteld om het behoud van alle voedingswaren te garanderen: vitamine C uit groenten, koolhydraten uit zetmeelhoudende producten, vitamine B6 uit vlees en Omega 3 uit vis.Daarnaast wordt het koken met de ‘NutriCook’ met behulp van een intelligente kookwekker nog vergemakkelijkt. Want je hoeft enkel de tabel achteraan het bijhorende receptenboekje te raadplegen voor de geschikte kooktijden.

 

Met de ‘NutriCook’, een uitgebreid gebruiksgemak

Koken, het mag niet té ingewikkeld worden. En dankzij en/of ondanks de hierboven vermelde wapenfeiten is de ‘NutriCook’ een verbazend eenvoudig hanteerbaar toestel, als je er tenminste even de handleiding bijneemt. Het enige wat je zelf moet gaan doen, is de snelkookpan op de maximale stand gaan plaatsen om vervolgens blindelings de bevelen van het toestel op te volgen. Want tijdens het stappenplan waarschuwt het toestel je aan de hand van een akoestisch signaal wanneer je de stand van het vuur moet verlagen, of wanneer het toestel alle stoom heeft verwijderd zodat jij in alle veiligheid het deksel kunt verwijderen. Met als gevolg dat jij, terwijl de snelkookpan zijn gang gaat, ongegeneerd de leefruimte kan gaan dweilen, zoals wij de desbetreffende testavond.

Bovendien, en dat is nogal logisch aangezien het hier om een snelkookpan gaat, verloopt alles snel, erg snel. Want verse broccoli of groene kool kan je volgens de kooktijdentabel in slechts vier minuten klaarmaken, wat overigens klopt want ook wij gingen aan de slag met broccoli. Al moet je daar, eerlijkheidshalve, wel nog vier minuten aan toevoegen voor de tweede fase, op het einde van de kooktijd, waarna je dan in alle veiligheid de snelkookpan kunt openen.

De snelkoker wordt geleverd met een stoommandje met afneembaar rooster en een bijgesloten receptenboekje met 60 recepten, die door voedingsdeskundigen onder de loep werden genomen, en heel wat tips voor een evenwichtige voeding.

Klik hier om producten in te laden

Reageer