Als je aan Fritel denkt, denk je in de eerste plaats aan hun friteuses. Toch wil het merk ook een apart toestel introduceren waarmee je gezond(er) snacks kan frituren. Inderdaad, het merk heeft het toestel niet zomaar de Snacktastic genoemd. Het merk legt de nadruk op snacks en raadt aan om frietjes in een traditionele friteuse te bereiden. Want alleen zo verkrijg je het beste en lekkerste resultaat.

Je redder in nood

De Snacktastic is je redder in nood! Heb je een klein hongertje of onverwacht bezoek? Dan kan je makkelijk en snel een aantal snacks bereiden. Denk maar mini-pizza’s, bitterballen, bladerdeeghapjes of mini-frikandellen. Het grote voordeel is dat je alles kan bereiden zonder ook maar een druppel vet te gebruiken! Dankzij de Hot Air Technology heb je geen frituurolie nodig, waardoor je gerechten tot 80% minder vet zijn. Zo kan je op een gezondere manier genieten van een snelle snack.

Naast snacks kan je ook een volledige maaltijd bereiden in de Snacktastic. Gegrilde groentjes, gehaktballetjes of scampi’s en zelfs desserts, de mogelijkheden zijn oneindig. Allerlei aardappelbereidingen zijn uiteraard ook mogelijk: denk maar aan kroketjes, frietjes, partjes of rösties.

Gebruiksvriendelijk

Daarnaast is het toestel ook zeer gebruiksvriendelijk. De voorverwarmingstijd bedraagt slechts enkele minuutjes. Voeg alle ingrediënten toe, stel de temperatuur en tijd in en de rest doet het toestel. Via een geluidssignaal weet je perfect wanneer je bereiding klaar is. Kortom, de Snacktastic is een multifunctioneel toestel die je heel wat smakelijke momenten zal opleveren!

fritel_snacktastic_wit_zwar

Test

Wij waren uiteraard zeer benieuwd als dit toestel ook alles doet wat het belooft!

 Gebruiksvriendelijkheid

We hadden absoluut geen handleiding nodig om te begrijpen hoe het toestel werkt. Het toestel laat zich intuïtief bedienen. Via de on/off touch knop schakel je het toestel aan of uit. De temperatuur kan je heel precies instellen alsook de tijd is via ‘time’ makkelijk te kiezen. Via een handvat kan je het mandje waarin je de ingrediënten plaatst eruit schuiven.

Ook om het toestel na gebruik schoon te maken heeft Fritel een groot gebruiksgemak voorzien. Het enige dat je hoeft te doen, is via de hendel het mandje eruithalen en in de vaatwasser te steken. In het grootste gedeelte worden overtollige kruimels opgevangen. Ook dit stuk kan je makkelijk schoonmaken.

fritel snacktastic 2

Inhoud

De Snacktastic heeft een totale inhoud van 1,2 kg maar het mandje is toch vrij klein. Voor grote gezinnen is dit te klein, maar voor tweepersoonsgezinnen is dit zeker voldoende.

Smaaktest 

Met een aantal collega’s hebben we samen over de middag de Snacktastic aan een uitgebreide test onderworpen. Mini-pizza’s, party snacks en bladerdeeghapjes stonden op het menu. Algemeen waren de reacties zeer positief. Het enige minpuntje was dat de bitterballen niet goudbruin werden, maar de smaak was wel perfect. Ook de pizza’s en de ovenhapjes vielen enorm in de smaak. We hebben geen frietjes getest in dit toestel omdat Fritel echt de nadruk legt op het snack-verhaal.

Geluid

Wanneer de temperatuur bereikt is in de voorverwarmingstijd, maakt de Snacktastic een duidelijk geluid. Ook wanneer je bereiding klaar is, wordt je verwittigd. Het toestel is zeer stil en stoort helemaal niet. Perfect dus voor wie een open keuken heeft!

Prijs

De Snacktastic heeft een zeer correcte prijs gekregen. Als we naar de verhouding prijs/kwaliteit kijken, is dit toestel echt een aanrader.

De Snacktastic is een heel knap toestel dat perfect is voor een klein gezin.

Snacktastic manuele bediening: € 129,99
Snacktastic touch zwart/wit: € 149,99