beka

Beka maakt voor zijn antikleefpannen gebruik van een keramische antikleeflaag, Bekadur Ceramica, die geen PTFE’s en PFOA’s bevat. De antikleefpan uit de lijn Chef Eco-Logic 100% is daarnaast 100% ecologisch, van het productieproces tot het materiaalgebruik.

Wie ecologie hoog in het vaandel draagt, zit bij Beka aan het juiste adres. Sowieso is hun antikleeflaag gezond voor mens en milieu, omdat het geen PTFE’s en PFOA’s bevat. Met de antikleefpan uit de lijn ‘Gusto’ zit je dus al goed. Wil je het nog ecologischer, met een antikleefpan die ook qua materiaalkeuze 100% ecologisch is, kies dan voor de ‘Chef Eco-Logic 100%’.

ANTIKLEEFLAAG

Beka gebruikt op zijn antikleefpannen een milieuvriendelijke, keramische antikleeflaag, met de naam ‘Bekadur Ceramica’. Een keramische antikleeflaag bevat geen chemische stoffen zoals zoals PFOA’s en PTFE’s. Die eerste worden tijdens het productieproces gebruikt en kunnen de gezondheid van de fabrieksarbeiders schaden en zijn bovendien ook schadelijk voor het milieu. PTFE’s zijn dan weer stoffen die bij de oververhitting als dampen kunnen vrijkomen.

 

Hier is dit dus niet het geval. De antikleefpannen zijn hittebestendig tot max. 300°C. Boven de 300°C raakt de keramische antikleeflaag oververhit en kunnen de antikleefeigenschappen aangetast worden. Beka biedt bovendien drie jaar garantie op de antikleeflaag aan, op voorwaarde dat ze gebruikt wordt volgens de instructies in de gebruiksaanwijzing.

ANDERE KENMERKEN

1. Chef Eco-Logic 100%

Beka
Deze antikleefpan is voor de volle 100% ecologisch, vanaf het initiële productieproces tot de verpakking. Het productieproces van deze braadpan uit gehard aluminium verloopt 100% ecologisch en de verpakking bestaat voor 100% uit gerecycleerde en recycleerbare materialen.
Deze antikleefpan is vervaardigd uit meerlagig materiaal – 6 mm – met een eerste laag in ecologisch verhard aluminium – 3,5 mm – met daarop een laag aluminium – 2 mm – om af te sluiten met een laag inox – 0,5 mm. Aluminium is een zeer geschikt materiaal aangezien het zeer goed de warmte geleidt: 5 x beter dan ijzer, 14 x beter dan inox.

Hierdoor zal de warmte gelijkmatig over het hele oppervlak verspreid worden en kunnen kooktemperaturen gemakkelijk gecontroleerd worden. De ingrediënten in de pan zullen heel gelijkmatig bereid worden, of de stukken zich nu in het midden of aan de zijkant van de pan bevinden. Hittebestendig tot 200°C.
Deze pan ligt iets zwaarder in de hand dan het andere testexemplaar, dat vervaardigd is uit inox, maar is gemakkelijk te hanteren.

Deze antikleefpan kan op verschillende warmtebronnen gebruikt worden, ook inductie.
Voorzien van ergonomische handgrepen uit gegoten staal, die perfect in de hand liggen, maar tijdens langdurig gebruik niet te allen tijde volledig koel blijven. Met garantie van drie jaar.
2. Gusto

Beka
De antikleefpan is voorzien van een drielagige, ingekapselde sandwichbodem – inox/aluminium/inox – die zorgt voor een optimale warmtegeleiding. Deze bodem heeft dus eerst een laag inox – 0,7 mm – met daarna een laag aluminium – 5 mm – en vervolgens opnieuw een laagje inox.

Deze laatste laag zorgt ervoor dat het gebruik op de inductiekookplaat mogelijk wordt. Kookgerei uit roestvrij staal heeft een quasi onbeperkte levensduur, is bestemd voor gebruik met alle normale etenswaren en detergenten en heeft een neutrale geur en smaak.

Deze pan is een lichtgewicht in de hand.
Deze antikleefpan kan op verschillende warmtebronnen gebruikt worden, ook inductie.
Met garantie van drie jaar.

 

GEBRUIK & ONDERHOUD

Vermijd het gebruik van metalen en scherpe voorwerpen in de antikleefpan en roer altijd om met een lepel uit hout of kunststof. Ook om hardnekkige resten te verwijderen, beroep je je beter niet op schurende of scherpe instrumenten. Deze kunnen immers krassen in de antikleeflaag veroorzaken. Beka raadt ook aan om de pan altijd met de hand uit te wassen met warm water en die vervolgens goed af te drogen.

De fabrikant omschrijft de pannen als volgt: “Onze antikleefpannen zijn voorzien van een keramische antikleeflaag, die uiteraard geen schadelijke stoffen zoals PTFE’s en PFOA’s bevatten. Wat veel gebruikers echter niet weten is dat je in deze keramische antikleefpan ook een mooi gebruinde steak kunt aanbakken. Dit omdat je er de meest optimale temperaturen voor het karamellisatieproces van een steak mee kunt behalen. Wanneer we specifiek naar de Chef Eco-Logic 100% overstappen, mogen we bovenop de ecologische binnenkant ook nog een ecologische buitenkant noteren. Het aluminium werd immers verhard op een ecologische manier. Zodat we kunnen spreken over een 100% ecologische pan.”

Klik hier om producten in te laden

Reageer