berghoff earthchef

Berghoff legt de nadruk op milieubewust koken. Dat concept wordt dan ook meteen in de volledige lijn doorgetrokken. Een milieuvriendelijk productieproces, op en top gezond koken en ecologische verpakkingen. Met Earthchef windt Berghoff er geen doekjes om.

Het Belgische merk Berghoff trekt met Earthchef resoluut de groene kaart. De ecologische verpakkingen, het milieuvriendelijke productieproces en de duurzame, ecologische en gezonde antikleeflaag leidden uiteindelijk tot het behalen van een ‘Tree Canada’s Eterne Award’. Tree Canada is zoals je al kan raden, een Canadese organisatie die initiatieven die de aangroei of het behoud van bomen beloont.

Antikleeflaag

Berghoff voorzag zijn antikleefpannen van een keramische antikleeflaag, die geen schadelijke en/of giftige stoffen, zoals PTFE’s bevat en die tijdens het productieproces het gebruik van PFOA’s compleet onnodig maakt. Deze fernokeramische antikleeflaag is volledig natuurlijk, laat bijgevolg geen giftige gassen vrij, verbruikt minder energie tijdens het productieproces én kampt niet met oververhittingsproblemen. Wanneer je met andere woorden even de pan op het vuur laat staan en met andere zaken bezig bent, zullen de antikleeflaag en de pan niet door de hitte beschadigd worden. De antikleefkwaliteiten komen reeds optimaal tot uiting bij een matige temperatuur, waardoor je zeker energiebesparend kan koken.

Andere kenmerken

  • De antikleefpan is vervaardigd uit aluminium – 3 mm – wat een snelle warmtegeleider is die ervoor moet zorgen dat de hitteverspreiding in de pan gelijkmatig en snel verloopt. Met optimale bakresultaten als gevolg, het is zelfs niet nodig om de pan op volle kracht te verhitten. Bij medium temperatuur worden de beste antikleefeigenschappen al bereikt. Aan de buitenkant is vervolgens een zwarte, uiteraard milieuvriendelijke, coating aangebracht.
  • Om vetarm te koken.
  • De handgreep is gemaakt uit massief gegoten roestvrij staal, die dankzij een dubbele rivetering stevig aan de pan bevestigd werd. De handgreep kan bij langdurig gebruik warm worden, maar echt heet wordt hij nooit.
  • De antikleefpannen kunnen op elke warmtebron gebruikt worden.
  • Voorzien van 2 jaar garantie.

Gebruik & onderhoud

Het gebruik van metalen voorwerpen wordt niet aanbevolen, al brengen kleine krassen in het antikleefoppervlak niet onmiddellijk negatieve invloeden op de antikleefeigenschappen met zich mee. Kookaccessoires uit silicone, bamboe, nylon of hout zijn beter geschikt. Snijden in de pan is niet aanbevolen. De antikleefpan mag in de vaatwasser gewassen worden of met de hand, al moet je daarbij bij voorkeur wel gebruik maken van een stoffen schoteldoekje of sponsje en geen metalen sponzen. Dankzij de coating die ook aan de buitenkant van de pan is aangebracht, is reinigen met een sponsje en wat zeep in een wip geklaard.

De fabrikant Berghoff omschrijft de pan als volg:t “Mensen die gezond willen eten, moeten ook de kans krijgen om gezond te koken. Onze lijn Earthchef laat hen toe om op een gezonde, niet-toxische manier te bakken in pannen met zeer goede antikleefeigenschappen. Bovendien werden de pannen op een milieurvriendelijke manier geproduceerd.”

 

Klik hier om producten in te laden

 

Reageer