le creuset forgées

Le Creuset biedt een zeer stevige antikleefpan aan in hard gesmeed aluminium dat optimaal de warmte geleidt en mooie bakresultaten garandeert. De antikleeflaag bevat bovendien al twee jaar geen PFOA’s meer. Een antikleefpan die goed de warmte geleidt, is altijd voordelig. Het koken gaat sneller en de warmteverdeling verloopt gelijkmatig over het volledige oppervlak van de pan. Net als bij deze antikleefpan uit gesmeed aluminium van Le Creuset.

Antikleeflaag

De antikleeflaag van Le Creuset bevat sinds twee jaar geen PFOA’s meer. Die was voordien in zeer kleine hoeveelheden aanwezig in de lijm die de antikleeflaag en het gesmeed aluminium aan elkaar vasthechten. PTFE’s zijn daarentegen nog steeds in de antikleeflaag aanwezig, zij het in zeer minimale hoeveelheden. De pan mag bijgevolg nooit gebruikt worden op de maximumtemperatuur, noch bij het voorverwarmen, noch bij het koken. Te hoge temperaturen zullen de antiaanbaklaag immers beschadigen. De antikleefpan is tot 260°C hittebestendig.

Andere kenmerken

  • De pannen zijn vervaardigd uit hard gesmeed aluminium. Aluminium op zich is de ideale warmtegeleider. De warmte wordt immers zeer snel over het volledige oppervlak van de pan verspreid, voor een snelle ingebruikname van de pan, en wordt ook gelijkmatig verdeeld. Een omeletje bakken gaat met andere woorden razendsnel. Gesmeed aluminium vervormt ook niet.
  • Deze pannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie, door een warm aangezette bodem in roestvrij staal. Ook de OVEN.
  • De geklonken ergonomische en roestvrijstalen handgreep zorgt voor meer veiligheid. Het gaat hier trouwens om een koude handgreep die de warmtegeleiding beperkt. Wij hebben bij het verwerken van twee kilogram pannenkoeken totaal geen last gehad van een opgewarmd handvat. En zo bleek dat je met deze antikleefpan ook heel gemakkelijk pannenkoeken kunt bakken. De antikleefpan is behoorlijk zwaar in de hand, maar tijdens het intensieve werkje waarover we het hierboven hebben, heeft het gewicht geen invloed op de arm uitgeoefend.
  • Geschikt om vetvrij mee te koken.
  • Voorzien van een levenslange garantie.

Gebruik & onderhoud

Deze antikleefpan mag in de vaatwasser gewassen worden, maar de fabrikant raadt toch aan de pan met de hand, door middel van warm water en zeep, uit te wassen. Gebruik enkel zachte sponzen op het oppervlak, geen metalen sponzen. Indien je de antikleefpan toch frequent in de vaatwasser stopt, is het mogelijk dat er zich een doffe aanslag op de bodem van de pan zal vormen. Deze aanslag zal echter de antikleefeigenschappen van de pan niet aantasten, maar voor het oog lijkt het niet zo aantrekkelijk. Wanneer je de pan in de vaatwasser gewassen hebt, moet je wel opnieuw het antikleefoppervlak inwrijven met olijfolie. Metalen keukengereedschap mag je niet gebruiken. Kies voor silicone, kunststof of hout.

De fabrikant omschrijft de pan als volg:t “Het kookgerei in gesmeed aluminium Le Creuset vervormt niet. De structuur is verstevigd door anodisatie voor een duurzame voedselveiligheid en de warmte wordt gelijkmatig verdeeld voor een optimaal bakproces. Ze zijn compatibel met alle warmtebronnen, inclusief inductie. De antikleefpannen uit gesmeed aluminium zijn ultraresistente kookaccessoires met bovendien een levenslange garantie.

Klik hier om producten in te laden

Reageer