Nespresso toont zijn liefde voor de natuur met de lancering van de “Wonderen van het bos” Limited Edition Collection.

De “Wonderen van het bos”-collectie is geïnspireerd op de schoonheid van het bos en toont nog maar eens aan in welke mate het merk zorg draagt voor de kostbare omgeving waarin koffie wordt verbouwd. De collectie omvat een reeks koffiesoorten in beperkte oplage voor zowel Original- als Vertuo-machines, samen met enkele feestelijke accessoires die perfect kunnen dienen als geschenk voor familie en vrienden. Koffieliefhebbers kunnen deze feestdagen dus met een gerust hart cadeautjes uitdelen, wetende dat Nespresso zijn agroforestry-verbintenissen overstijgt door 10 miljoen bomen in het Amazonegebied te beschermen.

Voor de look van de Limited Edition Collection klopte Nespresso aan bij de Colombiaanse luxmodedesigner Johanna Ortiz die met haar innovatieve ontwerpen en samenspel tussen natuur en duurzaamheid koffie aficionados meeneemt naar Nespresso’s feestelijke wereld.

Johanna Ortiz: “Voor mij gaan design en natuur hand in hand. Daarom voel ik me zo betrokken bij deze collab. Colombiaanse koffie heeft uiteraard een speciaal plekje in mijn hart en als activiste in de strijd tegen de klimaatverandering is de wetenschap dat Nespresso 10 miljoen bomen in het Amazonegebied beschermt, een extra reden om deze collab aan te gaan. Bij het ontwerpen van deze collectie wilde ik de schoonheid van het bos in elk item weerspiegelen. Dus maakte ik in mijn ontwerpen volop gebruik van weelderige boomkruinen en donkere, aardse tinten. Het werd een ongelooflijk proces en een inspirerend partnership waar ik volop van genoten heb.

Een wandeling door de Nespresso’s Forest Variations

Van bosvruchten tot weelderige boomkruinen, het eindejaarsassortiment bevat dit jaar twee gearomatiseerde koffies en een zwarte koffie.

Ontdek de verborgen smaken van FOREST BLACK

Het bladerdak van het woud beschermt de Forest Black-koffiesoorten én de smaken die in elke boon verborgen zitten. Ontdek deze blend van in de schaduw geteelde koffie uit o.a. Colombia. Een pittige espresso met exotische houttoetsen waarmee je je diep in een tropisch woud waant.

 

De smaak van bosbessen in FOREST FRUIT FLAVOUR

Bosvruchten zijn kleine juweeltjes die het bos ons schenkt. Sappige bessenaroma’s maken deze feestespresso met zijn verleidelijke graantoetsen van Zuid-Amerikaanse Arabica en zoete koekjestoetsen helemaal af.

 

FOREST ALMOND FLAVOUR: een schat aan smaken uit de bomen

Forest Almond Flavour is een echte feesttopper. Deze espresso van Zuid-Amerikaanse Arabica heeft een zoete amandel- en granensmaak met een zweempje vanille en lichte fruittoetsen.

 

 

Voor Original: 0,49€/capsule
Voor Vertuo: 0,65€/capsule

Een geschenk terug aan het bos

Nespresso is er trots op om in samenwerking met Conservation International tijdens de eindejaarsperiode iets terug te geven aan het bos. Al bijna 20 jaar focust Nespresso op natuurbehoud met agroforestry-projecten die het ecosysteem waar de koffieboeren afhankelijk van zijn beschermen. Naast de steun aan de lokale gemeenschappen die het woud hun thuis noemen, kondigt Nespresso ook aan dat het gaat bijdragen aan de bescherming van 10 miljoen bomen in het Amazonegbied in La Pedrera, Colombia. Het project loopt in samenwerking met Conservation International en de Madroño-gemeenschap van La Pedrera. Bosbehoud staat centraal in Nespresso’s visie op duurzaamheid. Nespresso wil namelijk een kop koffie zetten die van koffieboon tot koffiekop een positieve impact heeft op de wereld.

De Limited Edition “Wonderen van het bos”-collectie is vanaf vandaag beschikbaar op www.nespresso.com en in een aantal Boutiques.

De toestellen met Nespresso capsules vind je hier!

Reageer