KitchenAid Siphon Coffee maker

De laatste jaren was de slow coffee opnieuw aan een opmars bezig. Ook dit jaar zien we heel wat merken die oude manieren van koffie zetten combineren met moderne technologieën. KitchenAid mocht uiteraard niet ontbreken. Maak kennis met de Sifon koffiemaker van KitchenAid.

Hoe werkt een sifon koffiemaker?

Hoe werkt het principe van de sifon koffiemaker precies? Een sifon koffiemaker werkt via het vacuümprincipe. Via het gebruik van een overdruk door de verhitting in het onderste gedeelte van het toestel, wordt er een vacuümzone gecreëerd. Hierdoor wordt het water naar boven gestuwd en komt het water in contact met de gemalen koffie. Bij afkoeling ontstaat er een onderdruk die ervoor zorgt dat de koffie opnieuw naar beneden zakt en het koffiedik blijft in de trechter achter.

Het resultaat is een ongelofelijke smaakbeleving waar de aroma’s perfect tot hun recht komen. Er is geen sprake van bitterheid of bezinksel waardoor je een zeer klare koffie krijgt.

KitchenAid combineert kunst met wetenschap

KitchenAid combineert een klassieke manier van koffiemaken met een aantal handige en moderne elementen. De koffiemaker bestaat uit twee onderdelen: de koffiekan waar het water ook in zal koken en de bovenste trechter waar het proces van koffie maken zich afspeelt. Het water giet je in het onderste gedeelte, de gemalen koffie in de trechter. Via het hendeltje aan de zijkant van het toestel, schakel je het in. Vervolgens begint het water te koken en wordt er een vacuüm gecreëerd.

Via een stuwkracht wordt het water naar boven geleid en komt het in aanraking met de gemalen koffie. Eens er geen water meer in het onderste gedeelte zit, schakelt het verwarmingselement zich automatisch uit en valt het vacuümeffect weg en treedt de zwaartekracht op. Als gevolg zakt de koffie naar beneden, een waar spektakel als je het voor de eerste maal ziet!

kitchenaid_sifon_koffie

Technologische verbeteringen

KitchenAid heeft in hun research naar dit toestel een aantal technologische verbeteringen toegevoegd. Zo zijn de twee elementen via magnetisme met elkaar verbonden. Dit zorgt ervoor dat het vacuümprincipe gegarandeerd wordt maar ook dat als de koffie klaar is, je de onderdelen heel makkelijk kan ontkoppelen. In de trechter zit er ook een uniek filtersysteem die je eruit kan halen om schoon te maken. Bovendien is de filter herbruikbaar, wat meteen ook een ecologisch aspect met zich meebrengt.

Via een draai aan de hendel van de trechter kan je de twee onderdelen moeiteloos van elkaar ontkoppelen. Voor de trechter is er een speciaal extra stuk voorzien waarop je het kunt plaatsen. Plaats het deksel op de kan en je bent klaar om te serveren!

Trouw design

KitchenAid lanceert met hun sifon koffiemaker een toestel dat excelleert op vlak van wetenschap, beleving en de kunst van koffie. Ook het design is meer dan geslaagd. KitchenAid blijft trouw aan hun herkenbare vormgeving.

Dit toestel is uiteraard niet voor dagelijks gebruik bedoeld. Tenzij je elke dag de tijd hebt om koffie te zetten op deze manier. Het is wel een zeer ecologische manier van koffie maken. De laatste jaren waren vooral de capsule-koffiesystemen zeer populair, maar helaas brengt dit wat afval met zich mee.

Een ding is zeker, het spectaculaire van deze sifon koffiemaker zal bij heel wat mensen in de smaak vallen!

 

Artisan 4,8L Mixer/Keukenrobot Inkt Blauw

Iconisch, tijdloos, elegant en mooi afgerond...

Keukenrobot
KitchenAid

prijs: < €699

Diamond Blender Blue Velvet

Grote eendelige BPA-vrije mengbeker van 1,75L...

Blender
KitchenAid

prijs: < €199

Artisan 4,8L Mixer/Keukenrobot Mat Linnen

De mixer/keukenrobot, die wordt gemaakt...

Keukenrobot
KitchenAid

prijs: < €699

Artisan 4,8L Mixer/Keukenrobot Pebbled Palm

Nieuw, iconisch, tijdloos, elegant en strak,...

Keukenrobot
KitchenAid

prijs: < €749

4,7L Keramische kom Black Matte

Personaliseer jouw keuken en maak deze...

Keukenrobots accessoires
KitchenAid

prijs: < €109

4,7L Keramische kom Keizerrood

Personaliseer jouw keuken en maak deze...

Keukenrobots accessoires
KitchenAid

prijs: < €109

4,7L Keramische kom White Gardenia

Personaliseer jouw keuken en maak deze...

Keukenrobots accessoires
KitchenAid

prijs: < €89

4,7L Keramische kom Embossed

Personaliseer jouw keuken en maak deze...

Keukenrobots accessoires
KitchenAid

prijs: < €109

4,7L Keramische kom Mermaid Lace

Personaliseer jouw keuken en maak deze...

Keukenrobots accessoires
KitchenAid

prijs: < €89

Voedselmolen 3-delige accessoireset

Omvat de volgende sets*: Schaaf/Rasp (5KSMVSA)...

Keukenrobots accessoires
KitchenAid

prijs: < €249