De provinciale winnaars “Sommelier of the Year” zijn gekend! Voor de elfde maal organiseerde de firma Meyhui, specialist voor de gedekte tafel, samen met Foodprint en Winterhalter, marktleider voor professionele vaatwasmachines, de verkiezing van Sommelier of the Year. Vanaf deze editie is er een samenwerking met het Sommeliercomité vna Club Prosper Montagné.

De verkiezing van de ‘Sommelier of the Year’ is geen wedstrijd, maar een erkenning van de beste sommelier van het jaar op het werkveld, die wordt bekroond voor zijn dagelijkse inzet en zijn professionalisme.

De kandidaten voldoen aan de volgende criteria:

  • Werkzaam zijn in een Belgisch restaurant
  • Over vaktechnische bagage en beroepservaring beschikken
  • Over communicatieve en technische vaardigheden beschikken
  • De technische samenstelling van de wijnkaart beheersen
  • Garant staan voor een representatief wijnkaartbeheer en prijs/kwaliteitsverhouding

Meer dan 6000 stemmers, zowel gastronomen als professionelen, hebben hun stem uitgebracht en zo werden de provinciale winnaars aangeduid.

Hieronder lijsten we de winnaars per provincie op. Uit de provinciale laureaten wordt de “Sommelier of the Year” gekozen door een culinaire jury. Zij worden tijdens de finale op 9 maart 2020 onderworpen aan een proef waarbij hun kennis op gebied van foodpairing, wijn- en glas kennis wordt getest.

Reageer