Soms is het een kwestie van technologie om het beste uit je leven te halen. Een bijzonder goed voorbeeld hiervan is de professionele kookmethode ‘Sous-vide’. Deze kooktechniek combineert Siemens nu met digitaal gemak in het exclusieve StudioLine assortiment, waar verschillende combinaties van stoomovens met sous-vide programma en vacuümlade te vinden zijn.

Iedereen die het heeft geprobeerd is overtuigd: koken in een vacuüm – in het Frans: sous-vide. Een steak gekookt met sous vide is niet alleen uniform roze van binnen, maar ook ongelooflijk mals en sappig. Even uitstekend zijn de resultaten bij gevogelte en vis, in complete gerechten met bijgerechten, in groenten of in desserts. Het voedsel wordt in porties vacuümverpakt en vervolgens bij lage temperaturen tussen 50°C en 95°CC gekookt in eigen sap. Altijd geslaagd en overtuigend door hun intense smaak. Maar het grootste voordeel is: het resultaat is altijd goed. Dit vereist echter hoogwaardige technische apparatuur die precisie garandeert.

Sous-vide is geen toeval
De nieuwe stoomovens van de StudioLine reeks van Siemens hebben een sous-vide programma. Deze bewaakt en behoudt continu de exacte temperatuur, de belangrijkste voorwaarde voor deze kookmethode in uw eigen keuken. De onmisbare aanvulling hierop is een vacuümlade. Deze zuigt gemarineerd voedsel en gerechten in porties af om uitstekende resultaten te garanderen. Hiervoor moet een vacuüm van 99 procent worden gegenereerd. Als er meer lucht in de zak zit, leidt dit tot slechtere warmteoverdracht en heeft dit invloed op het eindresultaat.

Sous-vide koken wordt beschouwd als een variant van koken bij lage temperaturen. Eén van de grote voordelen van het sous-vide koken is dat als de bereide gerechten eenmaal in de stoomoven zijn, het niet langer nodig is om erbij aanwezig te blijven. Een gerecht dat op lage temperaturen gedurende drie uren sous-vide kookt in de oven, zorgt ervoor dat deze tijd beschikbaar is om andere zaken te doen ondertussen. Snel even bellen, een bezoek aan de sportschool, winkelen in het weekend, … Het Siemens Connections-programma blijft volledig onder controle met de Home Connect-app. De verlopen kooktijd kan op elk moment en elke plaats mobiel worden bijgehouden op de tablet of smartphone. Als het gerecht klaar is, krijgt de gebruiker een melding op de tablet of smartphone. Zit je dan toevallig nog vast in het verkeer? Geen probleem! Bij sous vide is het immers niet de duurtijd die telt, maar wel het kookniveau. En als deze eenmaal is bereikt, blijft de kerntemperatuur op hetzelfde niveau. Op het einde kan je nog altijd het vlees even bakken in de pan voor een krokante buitenkant.

Klik hier om producten in te laden

Reageer