Onlangs lanceerde Alessi maar liefst 3 collecties om smaakvol mee aan tafel te schuiven. Om te beginnen Texture & Colors van designer Jasper Morrison, de nieuwe release in het Extra Ordinary Metal concept. Designerduo Doriana en Massimiliano Fuksas ontwierp een aanvulling op Colombina en architect David Chipperfield creëerde de elegante collectie Tonale. Drie serviezen, telkens met een volledig andere look-and-feel.

Tonale door David Chipperfield

De eerste Tonale-reeks kwam op de markt in 2009. In 2016 werd de collectie een 1ste keer uitgebreid, recentelijk een 2de keer met 4 nieuwe items: een grote kom, een kan, een melkkannetje en een beker. De volledige collectie werd in deze laatste uitgave in een zwart jasje gestoken.

Voor het Tonale servies liet de ontwerper zich inspireren door de chromatische intensiteit van Japanse lak. De ronde vormen en de lak stralen zuiverheid en rust uit voor een hedendaagse, elegante stijl.

Texture & Colors, een nieuwe collectie in Extra Ordinary Metal

We konden eerder al van gouden gegranuleerden borden dineren. Onlangs werd de Extra Ordinary Metal (EOM) collectie ook in het rood en zwart uitgebracht. Ook fruitmand “Twist Again” door Odile Decq, dienblad “JM14” en de kom “JM17” door Jasper Morrison vervoegen de collectie.

Extra Ordinary Metal is een concept dat Alessi in het leven riep om bestaande of nieuwe stukken een andere look te geven. En wel aan de hand van een eeuwenoude techniek: Etruskische granulering.

Granuleren is een geavanceerd procédé waarbij kleine gouden of zilveren bollen op aluminiumfolie worden gelast. Een techniek die normaal gezien voor juwelen wordt gebruikt. De granulering op het Texture & Colors servies ontstaat door een koud maalproces. Het resultaat is een industriële look die speelt met licht en die de glimmende oppervlakken karakter geeft.

Colombina van Doriana en Massimilliano Fuksas

Net zoals Tonale is Colombina niet nieuw. De collectie werd in 2007 ontworpen door het gerenommeerde designerduo Doriana en Massimilliano Fuksas. Onlangs kreeg het bestek een glanzend gouden jasje en werd een kleiner dienblad aan de reeks toegevoegd.

Het dienblad bestaat in 3 versies: in gepolijst roestvrij staal, in zwartgekleurd stal en in gegranuleerde messing. Kenmerkend voor de schaal is de vorm van een ongelijke driehoek met afgeronde hoeken en het doorlopende oppervlak. Dit dienblad maakt net als de Texture & Colors collectie deel uit van het Extra Ordinary Metal-concept.

Bekijk alle Alessi collecties op Niwzi.be en klik hier!

Reageer