Samsung verrast alweer met haar Dual Cook Flex™ oven. Deze kan in twee compartimenten opgedeeld worden, zodat je twee verschillende recepten tegelijkertijd kunt bereiden. Bovendien bespaart de oven heel wat energie als je maar één deel gebruikt. “Een echte tijdswinner in de keuken”, dat is onze conclusie na een grondige test op de redactie.

Dubbel bakplezier

Het bijzondere aan de Dual Cook Flex™ oven is toch wel de verdeelplaat. Deze maakt het mogelijk om tegelijkertijd twee totaal verschillende gerechten klaar te maken. Denk bijvoorbeeld aan een stoofpotje, dat een gematigde temperatuur en veel tijd vraagt, en een knapperig stokbrood, dat je snel en heet wilt afbakken. De plaat vermijdt daarenboven warmteverlies en zorgt ervoor dat geuren en smaken zich niet vermengen.

Bespaar energie

Als je maar één gerecht wilt bereiden, hoef je ook maar één compartiment te verwarmen. Dat gaat niet alleen veel sneller dan in een conventionele oven, het verbruikt ook 20% minder energie. Uiteraard is het nog steeds mogelijk om de volledige oven te gebruiken voor een groot stuk vlees of een stapeltaart: het volstaat de verdeelplaat te verwijderen, en de oven detecteert automatisch dat het volledig volume van 75 liter gebruikt wordt.

De oven wordt geleverd met 2 bakplaten, een rooster en een spit. Optioneel kan je nog een vleesthermometer bijbestellen. Het LCD Touch screen, geflankeerd door twee draaiknoppen, maakt de bediening kinderspel. Door de uitrusting met pyrolyse hoeven we bovendien nooit meer te schrobben: schoonmaken is eenvoudig en vergt geen inspanning.
Daarnaast heeft de oven enkele extra functies om het ons nog makkelijker te maken. De functie “snel voorverwarmen” bespaarde ons al heel wat tijd; dankzij de PRO-stand kunnen we vlees perfect braden en door de temperatuurcontrole zijn we zeker van een gelijkmatige goudbruine kleur op onze madeleines. En het is zelfs mogelijk de oven via een app vanop afstand te bedienen: zo is hij gebruiksklaar en voorverwarmd zodra we thuiskomen!

Wij hebben de Samsung Dual Cook Flex™ oven intussen een dikke maand in gebruik en zijn overtuigd van zijn kracht. De Dual Cook Technologie zorgt voor maximale flexibiliteit en duurzaamheid. Energie gaat niet verloren maar wordt ingezet waar nodig. Daarenboven is de oven bijzonder snel en gebruiksvriendelijk. Een echte hulp in onze keuken!

Bekijk de verkooppunten van de Dual Cook Flex™ oven van Samsung op Niwzi.be:

 

Klik hier om producten in te laden

Reageer