Nog nooit van gepofte chips gehoord? Een zaligheid! Fritel inspireert graag zijn fans met de heerlijkste recepten… en wij zijn fan!
Toestel
De klassieke friteuse (FR) of FryTastic van Fritel
Ingrediënten
- Aardappelen
- Patisseriebloem
- 1 ei (gescheiden)
Bereiding (15 min. voorbereiding)
- Schil de aardappelen en was deze grondig
- Snij de aardappelen in dunne schijfjes met een mandoline (2 à 2,5 mm)
- Gebruik een ronde uitsteker om kleine rondjes te maken
- Was de rondjes opnieuw en dep ze goed droog
- Scheid het eigeel van het eiwit
- Bestrooi de helft van de rondjes met bloem en smeer de andere helft licht in met eiwit
- Leg de rondjes op elkaar met de (zijde met bloem tegen de zijde met eiwit) en dep ze droog
- Verwijder het mandje uit de friteuse en frituur in olie van 180° à 190°C
- Draai de chipjes regelmatig met een schuimspaan zodat ze langsbeide zijden goudgeel worden
- Laat uitlekken op keukenpapier
- Bestrooi met zout voor het serveren
TIP
- Gebruik frituuraardappelen
- Je kan ook alternatieve kruiden naar smaak gebruik. Bv. paprikapoeder, geroosterde paprikapoeder, Provençaalse kruiden,…
- Als de gepofte chips naar boven komen in de olie, zorg er dan voor dat de schijfjes plat op het olieoppervlak liggen. Zo zwellen ze mooi op en krijg je het perfecte gepofte resultaat.
Reageer