peugeot paris

Je spot ze in menig bistro, op gastronomisch gedekte tafels en casual BBQ’s. De Paris pepermolen, in klein formaat of groot gestalte, is een onmisbaar stuk in de keuken. Vervaardigd met de grootste zorg, maalt deze Peugeot je verse peperkorrels als de beste.

Het het begonnen is..

Het merk Peugeot start zijn activiteiten in het jaar 1810. Twee broers,Jean Pierre en Jean Frédéric, erven de molen van hun voorouders en transformeren die tot ijzergieterij. Dit is het begin van Peugeot’s industriële roeping.

Over de loop van de jaren blijken zij extreem begaafd in het maken van kwaliteitsvolle zagen. Als symbool voor de resistente en soepele kwaliteiten van dit product, plakken zij in 1850 de iconische leeuw op het brand: een tot nu toe onveranderde garantie voor kwaliteit. Vijf jaar nadien komen de gebroeders met een eerste molen, bedoeld voor het crushen van belangrijke hoeveelheden suiker, koffie en haver.

Gevestigde waarde

Peugeot groeit, krijgt belangstelling en macht. Zij evolueren tot een gevestigd merk, die ondertussen wereldwijd gekend staat om zijn peper- en zoutmolens. Het eerste model – Z genaamd – heet nu Bistro. Maar het is het ontwerp uit 1987, Paris, die ons het meest bijblijft.

Paris is werkelijk een embleem voor wat een pepermolen ís. De klassieke vorm herken je uit de duizend, maar kan tevens verschillen in look en feel dankzij verscheidene toepassingen. Zo wordt een Paris uit natuurlijk hout behouden en geschilderd óf gelakt. Voeg daar meer dan 8 mogelijke formaten aan toe en je krijgt een palet aan Paris pepermolens.

Iconisch waarom?

De peper- en zoutmolens zijn niet alleen esthetisch te bewonderen. Slank, elegant, tijdloos, jazeker. Maar het professionele maalsysteemzorgt ervoor dat je deze nooit meer wilt opgeven.

Geïnteresseerd in de productiewijze? Bekijk even het filmpje, je staat verbaasd wat allemaal komt kijken bij het vervaardigen van een topmodel. In Quingey (Oost-Frankrijk) worden de designs op punt gesteld én geproduceerd. Reis je door naar het rustig dorpje Lalleyriat, stoot je op de selectieve houtproductie van Peugeot.

Paris, gerenommeerd keukenobject, is eenvoudig navulbaar. Briljant in lak, puur in natuurlijk beukenhout, solide in alle opzichten.
Kies je favoriete model uit! De formaten lopen van 10 tot 120 cm hoog en krijgen naargelang het model een karakteristieke tint: blank gelakt,chocoladebruin, zwart gelakt, rood gelakt.

Tip: Meng nooit ofte nimmer de inhoud van je pepermolen met zout.
Zout is vochtig en zou het maalsysteem beschadigen, de kwaliteit van het peperen verminderen.

Reageer