Alessi heeft de handen ineen geslagen met Patricia Urquiola. Samen met deze bekende designer heeft Alessi een potten- en pannencollectie ontwikkeld met een veelzijdige culturele achtergrond genaamd Edo. De collectie bestaat uit 16 stuks waaronder diverse maten koeken- en steelpannen, een wok- en grillpan en een kan om melk in te koken.

Een clash aan culturen

De designer heeft Baskische roots en een fascinatie voor de Japanse samenleving én de Latijnse taal. Edo komt dan ook van edere, het Latijnse werkwoord voor eten, maar Edo is ook de oorspronkelijke naam van Tokyo, de Japanse hoofdstad die Urquiola nauw aan het hart ligt.

Een sublieme collectie

De collectie bestaat uit 16 stuks, verschillend in materiaal, grootte en gebruik. Edo is dan ook uitzonderlijk in zijn details. Zo hebben de pannen subtiele rondingen, een lichte fonkeling en lijken de handvaten handgemaakt, wat ze een buitengewoon uiterlijk geven.

De gepolijste handvaten zijn verder net strikken en geven het lichaam van de pan een sierlijke touch. De deksels van de pannen met hun concave vorm zijn een speelse knipoog naar de iconische Baskische berets.

De stiekeme favoriet

Patricia Urquiola heeft stiekem ook een favoriet onder haar creaties. De kleine vloeistofkoker wilde ze niet als melkkoker benoemen omdat je er alle vloeistoffen mee kunt opwarmen. Zijn vorm en guitige oor geven het kannetje een speels karakter en daarom wordt hij liefdevol door ‘Edoardo’ genoemd door Patricia. “Het is de ziel van deze collectie” zegt ze.

Maak kennis met de volledige EDO collectie via Niwzi.be:

Klik hier om producten in te laden

 

Reageer