A sharp knife is a chef’s best friend. Want wie snijdt er nou niet graag met een goed scherp mes?! Een absolute musthave in jouw messenset zijn dan ook goede, vlijmscherpe steakmessen. En hoe fijn is het als deze steakmessen er ook nog eens stoer uitzien én voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden?

Goede steakmessen zijn onmisbaar voor de echte vleesliefhebber: bij een perfect stuk vlees hoort een goed mes. Biefstuk, tournedos of ossenhaas? Met deze steakmessen glijd je, zonder kracht te hoeven zetten, moeiteloos door het vlees.

Ornô heeft een glad lemmet, vervaardigd uit professioneel 5Cr15Mov staal, dat een uitzonderlijke en langdurige scherpte garandeert. Met een gladde snede snijd je je vlees namelijk het meest efficiënt, zonder het te scheuren. Door de niet-gekartelde rand trek je het vlees niet uit elkaar en behoud je de prachtige structuur en blijft het lekker sappig. Zo zorg je voor een perfect gesneden stuk vlees.

Voorwaarde is natuurlijk wel dat de snede echt scherp geslepen moet zijn. En een gladde snede wordt sneller bot dan een snede met kartels. Echter is het voordeel van een glad lemmet wel dat je het eenvoudig zelf bijslijpt.

De naam Ornô wordt ontleend aan de rivier Orneau, die stroomt door de stad Gembloux, de Belgische hoofdstad van het bestek.

Het Ornô steakmes is verkrijgbaar in Olijfhout, Walnoot en ABS

Klik hier om producten in te laden

Reageer