kruiden

Verse kruiden zijn zoveel smaakvoller dan gedroogde kruiden, maar voor wie het zonder kruidentuintje moet doen, is het bewaren van kruiden niet altijd zo gemakkelijk. Hieronder enkele tips:

In de koelkast:

Verse kruiden bewaren het best in de koelkast, al is dit van kruid tot kruid alweer anders. Gemiddeld kunnen we stellen dat kruiden in de koelkast nog zo’n acht tot tien dagen lekker vers blijven. Belangrijk is dat je de kruiden wast met koud water, ze mooi laat uitlekken en je ze dan in een goed afgesloten pot of een luchtledig zakje stopt.
Natuurlijk zijn er al allerhande hulpmiddeltjes op de markt, die het opbergen en bewaren van kruiden nog makkelijker en efficiënter maken.

Herb Savor

herb savor

Herb Savor kun je groenten tot maar liefst drie weken langer vers houden. De werkwijze is zeer eenvoudig: je spoelt en dept de kruiden goed af, stopt ze in de pod, en vult deze vervolgens aan met water tot net onder het venstertje. Ververs dit water enkele keren per week en je kruiden zullen veel langer vers blijven.

Er is ook nog een andere variant hierop verkrijgbaar: de Herb Savor Pod is per stuk of per drie stuks verkrijgbaar, zodat je heel wat ruimte in de ijskast kunt besparen en je verschillende kruiden afzonderlijk kunt gaan opbergen. Bovendien past het perfect in de ijskastdeur, zodat opbergen erg gemakkelijk wordt.

Prepara 1500249< € 28

In de diepvries:

Kruiden kunnen ook ingevroren worden. Er zijn meerdere werkwijzes mogelijk bij het invriezen van kruiden: je kunt ze eerst gaan fijnhakken en daarna gaan invriezen, of ze in bevroren toestand gaan fijnhakken en daarna dan in kleine diepvriesdoosjes, aluminiumfolie of zelfs in de ijsblokjesvakjes gaan invriezen.

Ook hier zijn de fabrikanten van keukenaccessoires behoorlijk creatief aan de slag geweest.

Freshmill

fresh mill

Fresh Mill is een innovatief keukenaccessoire, waarmee je je verse kruiden in de diepvriezer kunt opbergen, en daarnaast kun je er de kruiden bovendien ook nog eens mee gaan malen tegelijkertijd. De Fresh Mill is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren, zodat ze in de diepvriezer te onderscheiden zouden zijn.

Freshmill < € 15,95

Op het aanrecht:

In heel wat supermarkten en bij de groentenboer zijn tegenwoordig een breed scala aan kruidenplantjes verkrijgbaar. Ideaal zou zijn om deze plantjes ook altijd heel consequent in de tuin te planten na gebruik, maar de weersomstandigheden in ons land laten dit niet altijd toe. Voor wie echter de zon in huis wil houden en van deze zuiderse kruiden en geuren wil genieten in de keuken, bestaan er ook allerhande oplossingen voor op het aanrecht.

Hydro herbs

hydro herbs

De Hydro Herbs kruidenpotjes zijn dé oplossing om kruidenplantjes langer vers te houden en te voorkomen dat ze uitdrogen. De potjes bestaan uit twee delen, het potje waar je je kruidenplantje in plaatst en daaronder een reservoir voor het water. Via een katoenen hydrokoord die het kruidenplantje verbindt met het waterreservoir, nemen de kruiden de hoeveelheid water op die ze nodig hebben.

Het waterreservoir hoef je maar één tot twee keer per week bij te vullen. De kruidenpotjes zijn verkrijgbaar in vier hippe kleurtjes (limoengroen, luna rood, grijs en wit) en toveren meteen je keuken om in een zuiderse sfeer.

Hydro Herbs small < € 4,99
Hydro Herbs medium < 5,99
Hydro Herbs large < 7,99

Natuurlijk mogen we de gedroogde kruiden niet vergeten. Er bestaan inderdaad al handige opbergsystemen in lades waar kruiden een eigen plekje krijgen, maar het is altijd handig om je meest gebruikte kruiden in de onmiddellijke omgeving te hebben, zodat je niet steeds op zoek moet gaan.

T&G Woodware

kruidenmolen T&G woodware

Daar komt dit ronddraaiende kruidenrekje van T& G Woodware uiteraard goed van pas. Het houten rekje staat mooi op elke aanrecht en biedt plaats aan twaalf kruidenpotjes.

Kruidenrekje < € 64

Reageer