Met BioFresh biedt Liebherr, de specialist in koelen en vriezen, geavanceerde technologie die voedsel in de koelkast nog langer vers houdt – waardoor u meer tijd heeft om ervan te genieten en voedselverspilling wordt verminderd. In de verschillende lades krijgen alle boodschappen precies de individuele klimatologische omstandigheden die ze nodig hebben. BioFresh zorgt er bovendien voor dat vitamines en andere ingrediënten zo goed mogelijk bewaard blijven en dat alles, ook na een tijdje in de koelkast, net zo vers en smakelijk uit de koelkast komt als toen het erin werd gezet. Of het nu gaat om groente en fruit, vlees of vis.

Langer vers = er wordt minder weggegooid

Vers fruit en groenten zijn gewoonweg heerlijk, vooral wanneer het herfstseizoen aanbreekt en de oogst op zijn hoogtepunt is. Met een overvloed aan knapperige appels, sappige peren, aardse bieten, wortels, druiven en nog veel meer, biedt dit seizoen een ware schat aan smaken. Het is daarom van groot belang om deze gezonde voeding op de juiste manier te bewaren, zodat de voedingsstoffen behouden blijven en we er optimaal van kunnen genieten.

Behalve het verlengen van de houdbaarheid en versheid, heeft het goed bewaren van voedsel nog een belangrijk voordeel: er wordt veel minder, of liever gezegd, helemaal niets verspild. Voedsel weggooien is nooit leuk, het is niet alleen zonde van je portemonnee, maar ook van de kostbare middelen die zijn gebruikt om het te produceren. Bovendien is het schrijnend in een wereld waar niet iedereen voldoende te eten heeft. Gelukkig biedt Liebherr oplossingen die dit probleem helpen aanpakken.

Aparte compartimenten voor een lange houdbaarheid zonder compromissen

De experts achter de BioFresh-technologie begrijpen dat verschillende voedingsmiddelen verschillende bewaarbehoeften hebben. Daarom maakt BioFresh gebruik van aparte compartimenten, ook wel “kluizen” genoemd, waarin de temperatuur en luchtvochtigheid nauwkeurig zijn afgestemd op de inhoud.

Neem bijvoorbeeld groenten en fruit: in de speciale Fruit & Groentekluis heerst een hoge luchtvochtigheid gecombineerd met een temperatuur net boven het vriespunt. Dit zorgt ervoor dat onverpakte sla tot wel 13 dagen vers blijft, terwijl appels of kiwi’s wel tot 80 dagen hun versheid behouden.

Optimale omstandigheden voor gevoelige producten

Voor vlees en zuivelproducten is er de Meat & Dairy kluis, waar een drogere omgeving met lage temperaturen wordt gehandhaafd. Hierdoor blijft de inhoud enkele weken tot enkele maanden zo vers als op de dag van aankoop.

Vis verdient speciale aandacht: vanwege de gevoeligheid van zeevruchten en vis, worden deze bewaard in de Fish & Seafood kluis, waar een temperatuur van rond de -2 °C en een lage luchtvochtigheid worden gehandhaafd. Dit zorgt ervoor dat visfilets, inktvis en andere delicatessen net zo vers smaken als toen ze net gevangen waren.

Van mist tot dubbel koelcircuit: meer oplossingen van Liebherr

Naast de BioFresh-technologie biedt Liebherr ook andere geavanceerde oplossingen, zoals BioFresh Professional met HydroBreeze. Deze functie zorgt voor een zachte nevel die professionele bewaaromstandigheden creëert, vergelijkbaar met die in de Fruit & Groentekluis, elke keer dat de deur wordt geopend of gesloten.

Klik hier om producten in te laden

Reageer