Binnenkort is het weer zover: het kerstdiner. Dat kerst er dit jaar anders zal uitzien, staat buiten kijf. Dat houdt ons echter niet tegen om er toch een smakelijk feest van te maken. Daarom ging Braun Household op onderzoek: wat eet, drinkt én luistert de Belg met Kerstmis?

Wild en ‘funcooking’ met kerst
Uit de resultaten stellen we vast dat de Belg helemaal wild is van wildgerechten. Bij een Belg op vijf wordt er met kerst wild op het bord getoverd. Gourmet is met 15% het tweede populairste gerecht op de feesttafel. Opvallend hierbij is dat er een opmerkelijk verschil bestaat tussen Vlaanderen en Wallonië. Vlamingen verkiezen gourmet (20%) boven raclette (4%), terwijl in Wallonië deze verhouding omgekeerd is en raclette (20%) duidelijk wint van gourmet (9%). Eén ding is duidelijk: we love funcooking. Ten slotte, valt ook de traditioneel gevulde kalkoen in de smaak en scoort de derde plaats in de Belgische top.

First things first: apéro o’clock
Geen concurrentie hier voor het favoriete feestaperitief: bubbels. Champagne, cava, prosecco en andere schuimwijnen zijn geprefereerd door bijna 50 procent van de Belgen. Verder blijkt de Belg toch ook een voorkeur te hebben voor niet-alcoholische alternatieven tijdens de feestdagen. Mocktails worden met 10 procent als tweede favoriete aperitief drankje gekozen. Opvallend hierbij is dat dit voornamelijk bij vrouwen de voorkeur heeft, 12 procent tegenover amper 6 procent bij de mannen.

All I want for Christmas
Tijdens de feestdagen wordt ‘All I want for Christmas is you’ van Mariah Carey platgedraaid op de radio. Het is dan ook geen verrassing dat dit het favoriete kerstnummer van de Belg is. Bij één derde van de Belgen staat het nummer in de top drie en bij één vijfde is het de absolute favoriet. Ook ‘I’m dreaming of a White Christmas’ van Bing Crosby en ‘Last Christmas’ van Wham! doen het niet slecht met respectievelijk 12 procent en 11 procent. Een Belg op vier geraakt er echter niet uit en geeft aan geen favoriete kerstsong te hebben. De vraag is dan: kunnen ze echt niet kiezen, of schamen ze zich voor hun guilty pleasure?

Een glaasje bubbels in de hand, All I want for Christmas op de achtergrond en een heerlijk bordje wild… meer moet dat niet zijn. Om het dit jaar toch iets specialer te maken, hebben Braun Household en ambassadrice Claudia Van Avermaet de handen in elkaar geslagen. Samen bedachten ze op basis van de keuze van de Belg een eenvoudig, gezond én verrukkelijk feestmenu.

Claudia koos voor een Virgin Pink Mojito als aperitief, een witloofsoepje met appel en garnalen als voorgerecht, en als hoofdgerecht hertenstoofvlees met quinoakroketjes en een brunoise van knolselder. Een bijkomend voordeel is dat je voor deze menu niet urenlang in de keuken hoeft te staan dankzij het nieuwe MultiQuick 9-Systeem van Braun. Via het EasyClick-systeem klik je het motoronderdeel van de staafmixer gemakkelijk op de verschillende accessoires en kan je bijna het volledige menu maken met één toestel.

Klik hier om producten in te laden

Reageer