De Nomad serie van Beka is niet alleen mooi om naar te kijken, de pannen zijn ook kwalitatief en duurzaam. Ze zijn gemaakt van plaatstaal: een materiaal dat bij hobbykoks al langer geprezen wordt om zijn culinaire kwaliteiten en perfecte warmtegeleiding. Dat wilden we zelf wel eens testen, en dus namen we de Nomad braadpan mee naar onze Cuizine.be testkeuken.

De Nomad braadpan heeft een mooi acaciahouten handvat, dat niet warm wordt tijdens het gebruik. De pan zelf moet eerst ingeölied worden voor een optimaal resultaat. Zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing gieten we er een scheutje plantaardige olie in en verwarmen we de pan op middelhoog vuur. Eens de olie begint te roken, wrijven we hem met een stukje keukenpapier uit over de bodem en zijkanten van de pan. Er ontstaat een licht gekleurd laagje. Dat is de beroemde “patina”.

Deze patinalaag vormt een natuurlijke antikleeflaag op de pan. De laag wordt door veelvuldig gebruik alleen maar beter, en dat merken we tijdens het testen ook. Maar al van het eerste gebruik komen onze biefstukken, zalmfilets en satétjes er mooi gebruind uit, zonder dat ze aan de pan blijven kleven. Ook groenten kunnen zonder problemen perfect gegaard worden in de Beka Nomad pan.

Een bijkomend voordeel is dat de pan ook op de barbecue gebruikt kan worden: het plaatstaal kan zeer hoge temperaturen verdragen. Makkelijk als we op een zomerse avond ook wat groenten willen bakken op de grill. Plaatstaal is trouwens een volledig natuurlijk materiaal, waar geen chemische of andere schadelijke stoffen aan te pas komen.

Wil je de strakke look van de Nomad reeks helemaal compleet maken, dan zijn er ook snijplanken en messen verkrijgbaar. De braadpan doet alvast wat hij belooft: perfecte bakresultaten tegen een zacht prijsje.

Maak kennis met de volledige Nomad serie van Beka en kom de dichtsbijzijnde winkelpunten te weten met Niwzi.be:

 

Klik hier om producten in te laden

Reageer