Foto: Nespresso Vertuo

Sinds 2019 bestaan er twee verschillende Nespressomachines: de Original en de Vertuo. Ze gebruiken andere koffiecapsules die van formaat verschillen en werken iets anders.

In dit artikel zetten we even de belangrijkste verschillen tussen beide koffiemachines naast elkaar.

1Verschillend zetsysteem

Original machines gebruiken een extractiesysteem met een hoge druk van 19 bar dat heet water door elke capsule perst. De grootte van je kop koffie moet je zelf instellen of selecteren op de machine.

Vertuo maakt gebruik van een iets andere manier om de koffie uit de capsule te halen. Via een soort centrifugetechniek vindt extractie plaats op basis van automatische herkenning van de capsules.

De unieke barcode op elke capsule is gekoppeld aan een automatische extractieparameter die de waterstroom en -hoeveelheid, de temperatuur, de infusietijd en de capsulerotatie regelt. Zo wordt elke koffie nauwkeurig gezet.

De Vertue koffiemachine selecteert ook zelf de juiste kopgrootte, dus op deze machines zal je ook maar één knop aantreffen.

2Verschillende koffiecapsules

Foto: Nespresso Vertuo

De originele Nespresso capsules zijn kleiner en afgestemd op de Nespresso Original machines. Op de verpakking zie je welke capsule geschikt is voor welke kopgrootte.

De Vertuo capsules zijn iets groter en meer afgerond dan de Originals en worden automatisch herkend door een Vertuo machine. Daarop worden de juiste koffieparameters optimaal afgestemd, en heb je volgens Nespresso steeds de beste koffie-ervaring.

3Verschillende koffiespecialiteiten

Ook de koffiespecialiteiten kunnen variëren tussen beide modellen. Met Vertuo kunnen er ook grotere mokken koffie gezet worden, voor in totaal 5 formaten (40 ml, 80 ml, 150 ml, 230 ml en 414 ml).

Bekijk hier alle Nespressomachines

Reageer