Drie op de vier koffiedrinkers kiezen voor koffie met melk. Daarom lanceert Nespresso enkele nieuwe, vakkundig uitgewerkte blends die perfect samengaan met melk. Het Nespresso-team experimenteerde met achttien koffies uit de hele wereld en testte verschillende brand- en maaltechnieken uit. Het resultaat? Barista Creations, een gloednieuw assortiment dat de inspiratie haalde bij professionele barista’s.

Het verhaal achter de blends

“Wat verwachten onze klanten van een koffie met melk? Op die vraag zochten we eerst het antwoord”, aldus Karsten Ranitzsch, Head of Coffee bij Nespresso. “Onze experts gingen op pad om consumenten te bevragen over hun koffiegewoontes. Pas toen we een goed beeld hadden van de manier waarop mensen hun koffie met melk drinken, konden we de nieuwe blends ontwikkelen. Een kolfje naar de hand van ons team van koffiebranders, zintuiglijke experts, professionele barista’s en voedingswetenschappers. Op basis van 18 koffies uit alle windstreken werden ongeveer 20.000 cappuccino’s getest en meer dan 120 koffieprototypes ontwikkeld. En het resultaat mag er zijn.”

Barista Creations: het nieuwe permanente koffieassortiment

Wie bitterheid, zuurheid, intensiteit, gedurfde smaken en aroma’s op prijs stelt in zijn koffie met melk, vindt dat allemaal bij Barista Creations van Nespresso. Elke creatie is perfect afgestemd op de ideale interactie met melk. Van een kleine cortado tot een grote cappuccino: met elke creatie kan je zelf, bij je thuis, een waaier aan recepten creëren.

De nieuwe blends kunnen ook worden gecombineerd met plantaardige alternatieven voor melk, zoals haver- en sojamelk. Zo kan iedere koffieliefhebber zijn creativiteit de vrije loop laten en in de huid van een barista kruipen.

Het Barista Creations assortiment:

Chiaro – Italiaans voor ‘licht’. Geïnspireerd op de barista’s in Brooklyn.
Chiaro leent zich perfect voor romige koffierecepten met melk. De ultralichte branding zorgt voor zoete accenten van karamel en koekjes wanneer er melk wordt toegevoegd. Geniet dus van een sweet cappuccino.

Scuro – Italiaans voor ‘donker’. Geïnspireerd op de barista’s in Melbourne.
Scuro staat voor een perfecte balans tussen melk en accenten van gebrande koffie. Met melk erbij komt het intense, gebrande en evenwichtige karakter uitstekend tot zijn recht. Ideaal voor een intense cappuccino.

Corto – Italiaans voor ‘kort’. Geïnspireerd op de Spaanse barista’s.
Corto onderscheidt zich door een krachtige smaak en stroperige textuur. In combinatie met melk smaakt deze blend erg donker, kruidig, intens gebrand en gerookt. Geschikt voor een traditionele Spaanse cortado met een wolkje melk.

Koffie met melk anno 2019

Een tiental jaar geleden werkten we een cappuccino of latte nog af met een dikke laag melkschuim. Vandaag houden we het liever op een dun, gesofisticeerd laagje. Sinds enkele jaren is de flatwhite (zie recept hieronder) uit Australië ook naar ons land overgewaaid: een kleine hoeveelheid melk, een dun laagje microschuim en een sterk uitgesproken koffiesmaak. Verder hebben we nog de cortado uit Spanje: evenveel koffie als melk, altijd met een fijn laagje melkschuim.

3 originele recepten voor koffie met melk

Flatwhite: 2 capsules Nespresso Scuro (ongeveer 40-60 ml) en 150-200 ml relatief fijn melkschuim. Perfect voor wie nood heeft aan een cafeïneboost verpakt in een zachte melksmaak.
Cortado: 1 capsule Nespresso Corto en dezelfde hoeveelheid fijn melkschuim. Ideaal voor een snelle koffie met het plezier van melk.
IJsgekoelde tiramisu: giet 4 tot 5 ijsblokjes in een glas. Voeg koude melk (150-200 ml), koffie van één capsule Nespresso Chiaro en 15-20 ml karamelsiroop toe. Werk af met cacaopoeder. De perfecte start van een zomers weekend!

Ga er thuis mee aan de slag!

Met de Nespresso Lattissima-machines geniet je ook thuis met één druk op de knop van allerlei overheerlijke koffie- en melkrecepten. Dankzij de koffie-expertise van Nespresso en het Venturi-systeem van de machine krijgen koffie-met-melkdrinkers steeds de juiste hoeveelheid melkschuim voor hun favoriete recepten.

Klik hier om producten in te laden

Reageer