“Ispirazione Shakerato” en “Isperazione Salentina”. Geef toe, funky’er kan koffie toch niet worden? Nespresso lanceert deze zomer 2 limited edition smaken waarmee je iced coffee kan maken. Serveer de koffie met enkele ijsblokjes en voilà, je bent aan nippen aan de trend van het moment!

Een verkoelende iced coffee? Zo eentje die enkel jouw favoriete bartender je kan voorschotelen? Die maak je deze zomer gewoon zélf. Nespresso lanceert 2 nieuwe limited edition koffies die gecreëerd zijn met één enkel doel: ze serveren als iced coffee. Beschikbaar in capsulevorm en dus eenvoudig zelf thuis te maken.

Inclusief Italiaanse flair

De 2 blends werd geïnspireerd op 2 authentieke Italiaanse iced coffee recepten. Terwijl de nootachtige Ispirazione Salentina eerder gebalanceerd van smaak is, herken je de intens geroosterde Ispirazione Shakerato aan zijn krachtige aroma’s van donkere cacao.

Drop enkele ijsblokjes in jouw favoriete Nespresso-smaak en laat de koelte knetteren. Mamma mia, die zomer kan niet meer stuk!

Extra trendy als koffiecocktail

Ooit al gehoord van een koffiecocktail? Bartender Hannah Van Ongevalle, mede-eigenaar van cocktailbar The Pharmacy in Knokke en Nespresso ambassadrice, kent er namelijk alles van. Als koffiefan werkt ze wel vaker met Nespresso-koffie als één van de hoofdingrediënten in haar cocktailcreaties: “Verrassend, vernieuwend en trendy. Nespresso is een hip cocktailingrediënt waar prachtige combinaties mee kunnen gemaakt worden, zonder de eigenheid van hun merk en de kwaliteit van de koffie aan de kant te schuiven!”

Koffiecocktailrecept om thuis uit te testen

Koffiecocktails zijn aan een steile opmars bezig en in combinatie met iced coffee laten ze een frisse wind door je zomer waaien. De alcoholvrije Café Tropique is op basis van Ispirazione Shakerato. Een schot in de roos!

INGREDIËNTEN

  • 4cl passievruchten-/mangocoulis
  • 2cl suikersiroop + sesamzaadjes
  • 4cl Nespresso Ispirazione Shakerato
  • Fever Tree – Ginger Ale

BEREIDING

Doe alle ingrediënten, behalve de Ginger Ale, in een shaker. Schud flink.
Schenk in een glas, voeg de Ginger Ale en enkele ijsblokjes toe. Werk af met een schijfte sinaasappel.

 

Klik hier om te weten met welke espressotoestellen jouw Nespresso-capsules kunnen gebruikt worden.

Reageer