Het lijkt zo simpel, een extra koelkast of vriezer in het tuinhuis of in de garage plaatsen. Maar wist u dat veel vriezers en koel/vriescombinaties niet goed werken als de omgevingstemperatuur beneden +10°C komt? Liebherr heeft gelukkig een breed assortiment toestellen die wel goed functioneren bij lage omgevingstemperaturen. Handig voor onverwarmde ruimtes!

FrostProtect

Diepvriezers worden regelmatig in een schuur, een garage of een bijkeuken geplaatst. Deze ruimtes zijn over het algemeen niet verwarmd en tijdens barre winters kan de omgevingstemperatuur aanzienlijk dalen. Temperaturen onder +10°C zijn in België niet uitzonderlijk. Daarom heeft Liebherr het FrostProtect systeem ontwikkeld!

Bij Liebherr zijn alle SmarftFrost vrieskasten en -koffers sinds 1 juli 2017 uitgerust met FrostProtect. Deze vriezers zijn geschikt voor plaatsing in een ruimte met een omgevingstemperatuur vanaf -15°C en zijn ze de veilige keuze voor strenge winters.

Alle No Frost vriezers van Liebherr bieden professionele vrieskwaliteit en zorgen voor optimale bewaarcondities vanaf een omgevingstemperatuur van 0°C.

DuoCooling

Ter herinnering, DuoCooling betekent dat het koelgedeelte en het vriesgedeelte van een koel/vriescombinatie afzonderlijk kunnen worden ingesteld danzij 2 koelcircuits en 2 afzonderlijke thermostaten. Het DuoCooling systeem is geïntegreerd in alle Liebherr koel/vriescombinaties van 60 en 70 cm breed met het vriesgedeelte onderaan en zorgt voor een normale werking van het toestel vanaf 0°C.

Welke apparaten zijn NIET geschikt?

In koel/vriescombinaties met slechts 1 thermostaat is het vriesgedeelte direct verbonden met het koelgedeelte. Het vriesgedeelte wordt alleen gekoeld wanneer de motor begint met het koelen van het koelgedeelte. Bij een lage omgevingstemperatuur (0° tot +10°C) zal de motor slechts zelden of helemaal niet starten, omdat de koelzone koud genoeg is. Resultaat? De temperatuur in de vrieszone neemt toe en de bevroren producten kunnen zelfs ontdooien.

Bekijk alle producten van Liebherr via Niwzi.be en klik hier!

Reageer